Total War Battles Kingdom er et af de mere sjældne free-2-play til PC, telefon og tablet. Det er Creative Assembly der står bag og de er mest kendt for deres omfattende real time strategy (RTS) spil baseret på historiske tidsperioder. Der er også plads til fantasy slag hvor der sikkert er rigtigt mange der ser frem til Total War WARHAMMER. Total War Battles Kingdom passer mere ind middelalder omgivelser og tager sit udgangspunkt i året 915 i England. Det er en periode hvor der endnu ikke er én regent og du ønsker at gøre krav på tronen.

TWKB 03

Spillet er lige dele bygge og ressource styring kombineret med mulighed for at udkæmpe slag mod andre spillere eller den kunstige intelligens (AI). Slagene tager omkring 8-10 minutter og det passer glimrende som tidsfordriv på telefon og tablet. Der findes også en PC udgave via Steam. Hvor det normalt er PC spillerene som har fordelen så er det faktisk lettere og hurtige at benytte touchskærme. Betjeningen er lavet så du umiddelbart kan give kommandoer til dine enheder uden at skulle gennem en menu. Der er til PC spillere lavet short cuts så de ikke er handikappede i forhold til kæmpe mod spillere på mobile enheder. Det er nemlig cross-platform så du kan spille på tværs af forskellige enheder. Aktuelt er det ude til iOS, Android og PC. Det betyder også at du kan skifte fra telefon, til tablet, til PC og stadig have den samme oplevelse.

TWKB 04

Spillet er også det som betegnes som persistent hvor det bedste danske ord er vedvarende. Det betyder at den by du bygger og det kongerige du skaber eksisterer selvom du skifter fra telefon til f.eks. PC. Hele den spilverden du har bygget findes på Creative Assemblys centrale servere. Der er fire centre rundt om i verden som sikrer at du altid har adgang til at spille. Dermed skal du også være online for at spille, hvilket er den eneste ulempe jeg kan finde ved Total War Battles Kingdom. Alle beregninger foretages også på de centrale servere og derfor kræver det ikke særligt meget regnekraft i den enkelte enhed. Det er mere den grafiske repræsentation af din verden som din telefon eller tablet skal vise. Det løser også problemer med snyd fordi serverene vil kun reagerer på instrukser og ikke f.eks. benytter en enhedsstyrke fra din PC i en kamp. Dermed bliver det dine evner som kommer til at gøre udslaget. Bare rolig – du matches med andre spillere med tilsvarende færdigheder i 20 forskellige niveauer.

TWKB 06

 

Kampene er korte og intense nærmest som lyn-skak. Dine enheder kæmper i tre baner i tre rækker. Spiller du mod AI’en så kan du se startopstilling af enheder, mens det altid er en overraskelse at se hvad en anden spiller har valgt. Det virker ved første øjekast som så mange andre spil af samme type, lidt som sten-saks-papir. Det skal du ikke lade dig narre af. Det er for spillere som gider kravle hele vejen op af rangstigen meget mere dybde end spillet giver indtryk af. Du kan flytte enheder og det betyder bl.a. at med den rigtige timing så kan dine bueskytter ramme begge enheder med en byge af pile. Der er også forskellige buffs så du kan give en enhed ekstra slagkraft. Anvendelsen af buffs kan være udslagsgivende for nederlag eller sejer.

TWKB 02

Bygge delen af spillet er der hvor jeg kommer til at bruge mest tid. Det er helt klassis med sekskantede felter i et teknologi træ hvor du først kan bygge avancerede konstruktioner når du har de fundamentale ting på plads. Det er godt forklaret og det grafiske udtryk går det let at identificerer de forskellige konstruktioner selv på en lille skærm. Jeg talte med Nick Farley som er Lead Artist omkring udfordringen med at skabe Total War Battles Kingdom på telefoner og tablets. Han kunne fortælle, at der med Unity er mange godt redskaber til at få omsat 3D fra Total War serien til 2D til Battles Kingdom. Faktisk har det lille team hos Creative Assembly fået rigtigt meget med også på den grafiske side. Der er selvfølgelig små mennesker der bevæger sig rundt i din by og du kan også finde et hønsehus med høns. Som en af de mere morsomme ting så læg mærke til vagttårnet hvor der er en lille hyggeligt tæppe til vagten.

TWKB 05

Paul Strong der er Game Designer havde også arbejder meget med den historiske baggrund. Hvor de forskellige udgaver af Total War har gjort hvad der er muligt for at være så tæt ved historiske kendsgerninger som muligt, så er der taget flere friheder i Total War Battles Kingdom. Rustning og borge af sten kom først lidt senere og det er for denne titel ikke så vigtigt som at det skal være underholdende. Noget som jeg synes er helt unikt er terraforming. Du kan ændre terrænet for at skabe nye floder, sumpe eller højdedrag. I andre spil af samme type har jeg mange starte forfra fordi jeg ikke var tidfreds med den automatisk generede verden. I Total War Battles Kingdom kan jeg lave den om så den passer til mig. Det er rigtigt lækkert.

TWBK 01

Det er free-2-play og du behøver ikke at bruge en krone. De køb du kan gøre i spillet er alene det som kaldes vanity items, altså ting som giver et anderledes udseende. Du kan også benytte køb til at få nogle at tingene til at bliver bygget hurtigere. Det er velfungerende uden at ødelægge balancen i spillet.

Jeg synes at Total War Battles Kingdom er det bedste inden for sin genre. Det kan spilles på farten og nydes i længere tid når du har muligheden. Det er lidt som FarmVille for et publikum der kræver mere dybde. Der er intet krav om at du skal kæmpe mod hverken AI eller andre spillere. Jeg har tænkt mig over tid at bygge mig et kongedømme selvom det faktisk kun er halvdelen af spillet. Det betyder så ikke så meget når det er free-2-play og bedst i sin klasse.

steam_store store-play store-ios

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRockstar’s Bully og Manhunt har sneget sig ind på PlayStation 4
Næste indlægNy Ratchet & Clank trailer frigivet
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
total-war-battles-kingdom-anmeldeseJeg synes at Total War Battles Kingdom er det bedste inden for sin genre. Det kan spilles på farten og nydes i længere tid når du har muligheden. Det er lidt som FarmVille for et publikum der kræver mere dybde. Der er intet krav om at du skal kæmpe mod hverken AI eller andre spillere. Jeg har tænkt mig over tid at bygge mig et kongedømme selvom det faktisk kun er halvdelen af spillet. Det betyder så ikke så meget når det er free-2-play og bedst i sin klasse.