Vi kender det alle sammen. Offentlig transport kan være et helvede. Toget er forsinket, man er sent på den og har bare lyst til at give konduktøren en olfert. Men det er langt fra de fleste der kender til at føre et tog og idet hele taget ved, hvad der foregår oppe i førehuset. Det er over de dage med at skovle kul selvfølgelig, men hvad sker der ellers? Her kaster vi lige blikket over på et af de nyeste spil inden for simulations genren, hvilket giver et indblik i hvordan det er at sidde i sæddet på nogle af de helt tunge maskiner. Jeg har været ude på de lange strækninger i PC spillet Trainz: A New Era og har nogle indtryk med hjem i anmelder baggagen .

ss_8b3d8464eaa9bee65b9e6bb998c3be0e019b1b68.1920x1080

Trainz: A New Era er dit typiske simulations spil. Vi har det hele her. Store åbne vidder, mange valgmuligheder i form af tog og vogne man kan spænde bag på. Spillet har en læringskurve der er til at håndtere og selv de mindste kan også være med. Forudsat der kan læses engelsk selvfølgelig.

Spillet byder ikke på det mest eksplosive i form af grafik. Da jeg skulle starte ud med at anmelde spillet, gik min nuværende pc i stykker og dermed var nødsaget til at spille på en pc af lidt ældre model. Så det var ikke muligt at spille med med det hele skruet godt op, men det var stadig underholdende at spille og se på. Togene, vognene og selve lanskaberne man køre igennem er flotte. Selvfølgelig er lanskaberne ikke egnet til at nærstudere, for så kan man godt ligge mærke til de lidt udvaskede teksture hist og her. Men det er ikke det man ser, når man suser igennem landet.

Lydsiden følger ret godt med, i forhold til hvordan det skal lyde når toget svejer lidt på skinnerne. Det hele spiller godt sammen og lyden hjælper godt med til at give fornemmelsen af både fart og at man sidder i en stor maskiner, der suser der ud af.

ss_5768629db948a3f2c842abd1b96aba2122c322dc.1920x1080

Gameplay mæssigt er det underholdende nok. Man kan vælge at starte ud med en tutorial, hvor man får det. Men det er ikke et spil man kan sidde med i flere timer af gangen. Men heldigvis er der dog variationer i de forskellige landskaber man kommer igennem. Man kommer vidt omkring i både USA, London, Australien og flere steder. Man kan vælge om man vil fragte gods eller drive en mere almindelige passager drevet tog.

En feature der dog er dejligt der er inkluderet er muligheden for at bygge sine egne baner. Ingen ting er for tosset eller umuligt. Det er nogle meget kraftfulde værktøjer man har med at gøre og her kan man virkelige få udlevet sin drøm om at bygge sin helt egen togbane. Helt ned til mindste detalje. Du kan terraforme landskabet med søer, åer, land og selv byer kan man placere også. Sådan set alt det man ser i hoveddelen af spillet, er tilgængelig her. Plus det ekstra selvfølgelig som magten over vejret og tidspunkt på dagen.

ss_d4ccb786f92b49fa18b56bd5fbed685681a526f3.1920x1080

Der er allerede masser af lækker DLC tilgængelig som giver spillet en del ekstra spilletid. Men hvis det ikke er helt nok til at stille tog-simulator-sulten, så er der rig mulighed for at dykke ned i spillet community sider. Der findes en del hjemmesider der er dedikeret til alt hvad der omhandler spillet. Dermed kan man også downloade ekstra toge osv. hvilket er cool nok.

Nu er jeg ikke selv den store togkender, men det har været underholdende tur. Jeg vil sige at Trainz: A New Era egner sig stort set til alle og der er nok at gå i krig med. Med en kort oplæsning på hvad tidligere spil i serien har tilbudt, virker denne som en god opdatering. Er man til simulationsspil, tog fantatiker eller lignende, så er spillet her noget du burde tage en kigger på.