Onsdag formiddag indleder Astralis jagten på endnu en titel, når første kamp i Intel Extreme Masters i polske Katowice åbner kl 11. Hele tre af de 12 hold fra verdenseliten er danske, og både Astralis, Heroic og North møder op med et velbegrundet håb om at nå langt i turneringen.

Der er 250.000 usd på højkant i turneringen, der afsluttes med semifinaler lørdag og den store finale søndag i Spodek Arena, hvor 12-14.000 ekstremt medlevende polske fans vil være på plads i håbet om, at se deres lokale helte fra Virtus Pro vinde det hele.

For Astralis betyder turneringen mere end bare en mulighed for at hæve trofæet – førstepladsen på verdensranglisten er også på spil.

Førstepladsen på verdensranglisten i spil

Danny “zonic” Sørensen, træner i Astralis:

– Vi går ind til alle kampe og alle turneringer for at vinde og det er ikke anderledes i Katowice. Vi har været i semifinalen i samtlige af vores sidste 5 turneringer, i finalen i 3 og vundet de 2 inklusive ELEAGUE Major’en.

– Vi ligger på førstepladsen på verdensranglisten og vores helt store mål er, at forsvare den førsteplads og bibeholde positionen som verdens bedste hold. Det kræver som minimum, at vi præsterer lige så godt som Virtus Pro, som vi slog i Major-finalen, men som vandt over os i den seneste semifinale i Las Vegas.

 
– Den sikreste måde at bibeholde førstepladsen er selvfølgelig, at vinde turneringen, men verdenstoppen er så tæt og de andre hold er så stærke, at det vil være en vanvittig flot præstation af drengene, at vinde her i Polen. Der er så mange stærke hold med i turneringen, og hvis vi ikke leverer 100% i alle kampe, når vi slet ikke finalespillet.

 
– Første kamp mod OpTic kan blive svær nok i sig selv, men vores mål er som sagt, at vinde de kampe, vi stiller op i. Det gælder også her i Polen.

Heroic er havnet i det, der ligner en ren dødspulje, og indleder med et rent dansk brag mod FCK’s North.

 

Astralis spiller 4 kampe i dag.