Skærmspecialisten AOC annoncerer lanceringen af de kurvede AG273QCG (Nvidia G-SYNC) og AG273QCX (AMD FreeSync 2 HDR) skærme fra den tredje generation af AGON skærme, som skærme kommer i butikker i denne måned. AGON 3 modellerne er designet til hardcore gamere, og har flere af funktionerne fra de tidligere AGON serier såsom opdateringshastighed på op til 165 Hz, høj responsrate på 1 ms og nu også de nyeste teknologier som AMD FreeSync 2 HDR og et nyt, opdateret, slankt design, der har resulteret i, at AG273QCG har vundet “Red Dot Design Award 2018”. På grund af de høje opdateringshastigheder på 165 Hz (AG273QCG) og 144 Hz (AG273QCX), responstid og forskellige opdateringshastigheds teknologier er begge skærme velegnet til hurtiggående spil.

 

AG273QCG

AOC AG273QCG – Vinder af “Red Dot Design Award 2018”: 1800R krumning, 165 Hz opdateringshastighed, 1 ms responstid

Konkurrencedygtige skærme til konkurrencedygtige gamere

AOC lancerede deres premium gaming serie AGON (Ancient Greek for competition, clash, antagonism) i 2016. Den første generation af AGON skærme blev populær med fx. AG271QX der hurtigt blev belønnet med priser, mens AG251FZ med 240 Hz har etableret sig selv som en uundgåelig del af esports hold og turneringer. Anden generation af AGON skærmene udvidede serien med en række ultra brede, kurvede skærme i forskellige størrelser (27”-35”) som fx AG352UCG. Nu er den tredje generation af skærme – AGON 3 – her, med imponerende specifikationer, iøjefaldende designs og flere relevante funktioner for gamere end nogensinde før.

Specifikationerne

AG273QCG er 27” (68.6 cm) og udstyret med et kurvet (1800R) TN panel med QHD opløsning (2560×1440), der understøtter Nvidia G-SYNC, har en høj opdateringshastighed på hele 165 Hz og en responstid på 1 ms. Brugere der anvender Nvidia GPUs kan bruge G-SYNC til at eliminere rystelser og hakken og tilpasse skærmens opdateringshastighed til deres GPUs framerate. Den høje lysintensitet på 400 nits gør det muligt at bruge skærmen selv i meget oplyste rum. To indbyggede 2 W højtalere med DTS gør den audiovisuelle oplevelse komplet.

AG273QCX

AOC AG273QCX: 1800R krumning, 144 Hz opdateringshastighed, 1 ms responstid, HDR, FreeSync2

Med 27” (68.6 cm) og HDR (High Dynamic Range) er skærmen AG273QCX også udstyret med et lignende kurvet (1800R) VA panel i QHD opløsning med en opdateringshastighed på144 Hz. Takket være den høje lysintensitet på 400 nits, understøtter skærmen HDR standarden VESA DisplayHDR 400. Til at ledsage HDR, har skærmen også AMD FreeSync 2 HDR til at mindske input forsinkelser forårsaget af HDRs tone mapping, og sikre Low Framerate Compensation (LFC) såvel som at fjerne rystelser og hakken. VA panelets 3000:1 static contrast ratio og 90% DCI-P3 farveskala dækning giver virkelighedstro visuelle billede med dybe sorte – og levende farver, og skærmen tilbyder en betragtningsvinkel på 178°/178°. Hurtig reaktion er sikret med en responstid på 1 ms, der opnås via strobe teknik. 2 x 5W højtalere i AG273QCX er også DTS-kompatible.

 

Designet

Begge skærme er nu udstyret med et 3-sidet rammeløst panel, der gør dem ideelle til et set up af flere skærme. Skærmene tilbyder ligeledes særlig ergonomisk komfort med 110 mm højdejustering, dreje og tilte muligheder. Bag på panelet findes funktionen AGON Game Lights, der kan indstilles med over 100.000 farver, og giver de nyeste RGB indstillinger til AGON. AGON Game Lights kan justeres så det følger spillet. Den røde, kantede fod på AG273QCG og den sølv på AG273QCX får skærmene til at stå godt fast uden at optage for meget plads på skrivebordet. En krumning på 1800R på begge skærme øger indlevelsen og skaber en behagelig visuel oplevelse – også når indholdet ses fra siderne.

Den velkendte headset holder fra de tidligere AGON skærme er blevet redesignet, og så er der lavet en holder på begge sider af skærmen. For hurtigt at kunne tilslutte skærmen og let pakke den sammen (til turneringer, LAN parties etc.) er foden udstyret med en klik-mekanisme uden skruer, og et praktisk håndtag så skærmen let kan transporteres. AG273QCX’s redesignede, tynde, fjernbetjening, AOC Game Pad, gør det muligt let at justere forskellige OSD indstillinger.

image2AG273QCX_bck

AGON Game Lights: giver ekstra RGB indstillinger til AGON skærmene!

Yderligere funktioner

Udover de mange funktioner nævnt ovenfor, har begge skærme:

  • AOC Game Color, hvor brugeren kan justere farvemætningen for bedre grå nuancer og flere billeddetaljer.
  • AOC Game Modes, med specifikke forbedringer rettet forskellige spil genre, og tre profiler der kan justeres af brugeren.
  • AOC Shadow Control, til justering af skygger for bedre at kunne se mørke områder, uden af det påvirker resten af skærmen.
  • AOC Dial Point, et sigtekorn i midten af skærmen, der hjælper spillere sigte mere præcist i skydespil.
  • FPS Frame Counter, der viser antallet af frames per sekund. 
  • Flicker Free Technology, til at reducere ubehag og anstrengelse for øjnene under de lange gamingsessioner.
  • En ny, opdateret OSD med et friskt, moderne udseende og en medfølgende OSD (G-Menu) for endnu mere brugertilpasning.

Pressen kunne allerede på gamescom 2018 opleve de to nye AGON 3 skærme, og nu bliver de tilgængelige for alle både online og i fysiske butikker, så gamere kan nyde godt af dem. 

AOC’s AG273QCX og AG273QCG forventes at lande i butikkerne i løbet af januar 2019 med en vejledende salgspris på henholdsvis 5.229 DKK og 5.979 DKK.