Forza Motorsport 5, flagskibs udgivelsen til Xbox One, har kun været på gaden i en uge og allerede nu er Microsoft og Turn 10 ude at forsvare spillets in-game økonomi. Til trods for at spillet er at betegne som en klassisk AAA udgivelse til en pris på kr. 500,- så er unlock af biler og in-game økonomi baseret på samme grinding der ses i free-2-play. Det enten er rigtige meget tid eller anvendelse af rigtige penge der skal til for at få nye biler og tunings dele.

Forza 5 er stadig noget af det bedste bilspil der eksisterer selvom, der som på Xbox One, er væsentlige funktioner er barberet væk. Nu låste biler ikke op som du stiger i level, du kan i Free Play kun bruge bliver du ejer, der er ikke længere mulighed for at købe/sælge vinyl og maler designs eller opsætning af  biler, at anvendelse af rigtige penge tokens fremfor de credits du optjener bliver fremhævet ved anskaffelse af en ny bil, affinity systemet hvor du fik rabat baseret på bilmærke på tunings dele er væk.

Stort set alle de elementer der gjorde det sjovt at deltage i de enkelte løb og turneringer er fjernet til fordel for at anvende rigtige penge for at komme videre. Som plaster på såret så er der annonceret prisreduktioner på udvalgte biler til på søndag. Den var nok kommet alligevel som en del af Black Friday tilbud.