Vi har været et smut forbi et lille lukket event, hvor vi var så heldige at få lov til at spille Until Dawn på Playstation 4, så nu samler vi vores oplevelser med spillet og laver et lille preview til jer.

until dawn 01Until Dawn er et godt og gennemtænkt gyser spil, der er bygget op på den måde, at alt du gør, vil have konsekvenser for, hvad der ellers sker i resten af spillet. Det er nemlig lavet sådan, at når man spiller, vil man hele tiden få muligheden for om du enten vil gøre det ene eller det andet, og lige meget hvilket valg du tager, så vil det selvfølgelig have en eller anden konsekvens på resten af spillet.

Until Dawn skiller sig meget ud fra mængden, da man ikke ”kun” render rundt og tager spillets historie som man skal. Du er selv med til at bestemme, hvordan spillets historie skal udfolde sig, når du vælger en handling, lige meget om det var en god eller skidt en.

until dawn 02Spillet starter stille og roligt op med, at man møder en flok unge mennesker der er i et festligt lag. De laver en lille spøg med en af de andre som ikke syntes det var specielt morsomt. Den stakkel pige løber selvfølgelig væk i sindsoprevet tilstand og så tager spillet ellers fart.

Det er først nu spillet for alvor rigtig begynder. Du finder ud af, hvad spillet er for en størrelse og ikke mindst, hvor skræmmende Until Dawn egentligt er. Allerede fra spillet starter sidder man på kanten af sofaen med hjertet oppe i halsen. Det vi fik prøvet af spillet, er uden tvivl noget, der gør at vi hungrer efter mere. Det er utrolig godt skruet sammen og man er fanget lige fra starten af.

until dawn 03Det er ikke kun selve gameplayet, der gør at man er fanget. Det er spillet som helhed. Lige fra det med at man kan vælge histories gang over filmsekvenserne som binder de forskellige scener sammen er det en betagende oplevelse der fungerer rigtigt godt. Vi kan også godt mærke, at dem, der har været med på holdet bag spillet, har set en masse Fredag den 13. og at de slipper rigtig godt fra det.

Vi kan godt love dig, at hvis du har let til at få chok, og ikke er den store fan af det, så skal du nok ikke spille Until Dawn. Spillet uddeler det ene chok efter det andet. I halvmørke, specielt hvis lyden er skruet godt op er det endnu bedre. Du kan selv bedømme det ved at se videoen igennem i toppen af nyheden, hvor du vil støde på en optagelse da Jan og David var inde og spille Until Dawn for at kunne lave dette Preview.

until dawn 04Lydsiden af spillet fungerer rigtig godt. Det har alt hvad der indgår i opskriften, for at skulle få den rette skræmmeeffekt, og stemmeskuespillet i spillet fungerer også ganske fint. Uden at love for meget tør vi godt sige at Until Dawn også i den grafiske ende er meget flot. Det gør at man bliver revet lidt ekstra med, når man sidder og spiller det. Det meget virkelighedstro omgivelser, og man føler nærmest at man sidder og ser en film.

Hvis vi også lige skal runde styringen, så er det måske noget, der for nogen kan trække lidt ned. Det kan godt virke, som om at man nærmest trækker ens karakter rundt i spillet, da styringen kan føles tung. Når det så er sagt, så vender du dig hurtig til det. Samtidig brugs alle de funktioner, der er i ens Dualchock 4 controller. Du skal bruge controlleren aktivt, både med bevægelser og touch panelet er selvfølgelig også en del af spillet. De har virkelig fået en til at få den følelse, at man får alt det variation ud af spillets styring som man kan.

Hvis vi tager spillet som helhed er vi sikre på at det nok skal blive et stort hit for dem der er til gyser genren. Until Dawn har virkelig fanget den stemning som de bedste gyser film har. Du er revet med fra starten med den høje tekniske kvalitet og den virkelige tykke stemning.

Vi glæder os allerede til den 28. august hvor Until Dawn udgives. Så er vi allerede klar igen til at smide det i maskinen og spille der ud af uden stop.