GamersLounge har haft kontakt til Microsoft i Danmark for at få en kommentar, og efter dialog kan vi bringe dette demmenti af nyheden tildligere publiceret. Det ER muligt at købe sin Xbox One og anvende sit eksisterende danske Xbox LIVE abonnement.

Microsoft har bekræftet at det alene er landespecfikke ydelser, som f.eks. sprog, film, applikationer og møntfød der er bundet op mod valget af land (kaldet Locale på Xbox). Xbox LIVE, spil og selve Xbox One er ikke regionslås (Geolocked) eller på anden måde begrænset i anvendelse. Du kan på en Xbox One vælge f.eks. England, Tyskland eller et andet Locale der er inkluderet i de 13 lande der er med i første runde. Det er muligt at skifte Locale lige så mange gange du har lyst.

Dermed er der ikke noget vejen for at en Xbox One anskaffet i et af de 13 udgivelseslande kan benyttes til at spille online i Danmark med dit eksisterende Xbox LIVE abonnement.

Vi siger tak til Microsoft og beklager at vi har viderebragt fejlagtige informationer herunder:

“Efter endnu en 180 graders kovending fra Microsoft hvor de kunne oplyses at Danmark sammen med 8 andre lande først ser Xbox One sidst i 2014, så lukker Microsoft helt for muligheden for at benytte en importeret Xbox One.

Alle Xbox LIVE konti er låst til et land og det bliver kun lande hvor Xbox One udgives som får adgang til til at gå online. Der med bliver importerede Xbox One konsoller verdens største brevvægt. Du kan ændre dit land hvert 3 måned, og spørgsmålet er om det er nok, eller du skal ud i at lave VPN forbindelser der snyder med den IP adresse din konsol får.

Dermed runger flere og flere af Microsofts løfter som bl.a. at Xbox One ikke er regionslås noget hult.”