valiant 02Valiant Hearts The Great War er en underholdende og gribende fortælling om 4 mennesker og deres fælles følgesvend under 1. Verdenskrig. Krigen der indtil Anden Verdenskrig blev kaldt Den Store Krig. Det er franske Ubisoft der står bag og jeg nyder det tegnede univers der er omdrejningspunktet for fortællingen. Det bringer minder frem fra da jeg sad på bibliotekets voksenafdelingen og læste værker fra nogle af de klassiske franske tegneserieforfattere. Hvem husker ikke Caza’s ”Fantasier fra forstæderne” og andre udgivelser fra Dargaud.

valiant 04Det er den samme kvalitet der er i den præcise streg, det varierede persongalleri og historien du ikke kan lægge fra dig. Den fortælles med spilmotoren Ubisoft’s UbiArt Framework og den fungerer perfekt til formålet. Du starter med at følge Karl, en tysk civil der bor i Frankrig med kone og barn.  Da Den Store Krig bryder ud i 1914 deporteres han til Tyskland og svigerfar Emile indkaldes til Franske hær. Du får mulighed for at spille begge figurer samt Anna der er en belgisk sygeplejerske og amerikanske Freddie der har meldt sig frivilligt for at få hævn.

Selve spillet er en blanding mellem historien og hjernevrider opgaver der på intet tidspunkt bliver for vanskelige. Dette krydres med billeder og fakta fra krigen. Du skal også under din vej samle forskellige ting op som er typiske for perioden. Ud over at de forskellige figurers veje krydses så er hunden et element der binder de forskellige personer sammen. Den benyttes også til at nå områder hvor du ikke selv kan nå og opgaverne kræver derfor ind imellem at du koordinerer en figur og hunden.

valiant 03Du skal også forberede dig på at Ubisoft Montpellier ikke er blege for, på en dramatisk men ublodig måde, at vise dig hvordan krig er for almindelige mennesker. Der er både mudder, giftgas og bjerge af døde, uden at der på nogen måde svælges i død og ødelæggelse blot for effektens skyld. Du kan ikke anden end at føle med den enkelt figurs lidelser, succeser og afmagt i en verden der er gået amok. Historien fortælles i mellemsekvenser mens gameplay delen er med letforståelige talebobler med grafik og talen er en uforståelig accent. Det gør at selv med PEGI 12 stemplet så kan alle være med.

valiant 01Hele gameplay delen er også med elementer fra krigen. Det er så meget ublodigt for Freddie bruger mest sine granater til at springe forhindringer i luften, Emile slå som kok folk bevidstløse med en stor grydeske og Anna amputerer lemmer ved at du trykker den korrekte knap på en graf med en hjerterytme. Minispillet hvor du skal kører taxi mens du undgår forhindringer er også en af mine personlige favoritter. Det er denne sammenfletning med humor der gør at Valiant Hearts ikke blot bliver en bedrøvelig historie om en forfærdelig krig med mange ofre.

Dette er en udgivelse du ikke måde snyde dig selv for. Det er som spil velfungerende og underholdende i en flot animeret tegneserie stil. Selv om emnet med krig er dystert, så giver historien et indblik der viser at der er mennesker bag. Mennesker som alle har potentialet til at blive en helt. Valiant Hearts The Great War går dermed lige i hjertet med en top karakter. Rigtigt god fornøjelse.

Når du er færdig med spillet så kan du på uPlay benytte de opsparede uPlay point til at hente tegneserien i fire dele.

valiant 05

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægKillzone Shadow Fall Intercept ude i dag
Næste indlægRazer annoncerer mikrokonsol
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
valiant-hearts-great-war-anmeldelseDette er en udgivelse du ikke måde snyde dig selv for. Det er som spil velfungerende og underholdende i en flot animeret tegneserie stil. Selv om emnet med krig er dystert, så giver historien et indblik der viser at der er mennesker bag. Mennesker som alle har potentialet til at blive en helt. Valiant Hearts The Great War går dermed lige i hjertet med en top karakter. Rigtigt god fornøjelse.