Min dårlige samvittighed har endelig nået op opgangshøjde med mig, så her er en præsentation af Victory Age of Racing jeg første gang oplevede på GamesCom 2012. Det er et free-to-play (F2P) racerspil baseret på udvikleren, Vae Victis Games eget intellectual propoerty (IP) eller univers. Jeg kunne dårligt forestille mig noget mere passende end et racespil fra en italiensk udvikler. Det balancerer på den hårdfine grænse mellem hardcore og arcade så det både er let tilgængeligt for nye, samtidig med at det fastholder erfarne spillere.

Victory age of racing 00F2P kan nogle gange blive til play-to-win afhængig af den finansielle model som udvikleren lægger for dagen. I Victory Age of Racing er det stadig dine færdigheder og øvelse som er den afgørende faktor, noget som jeg personligt værdsætter. Det er primært de mere end 700 forskellige emner der kan anskaffes der er med til at sætte dit personlige præg på din bil. Det er også her jeg ser den store forskel til andre bil spil. Selvom der er biler med fra flere årtier så kan du fri vælge at have en bagende fra ét årti, midten fra en andet og fronten fra et helt tredje. Det er farverigt og da kørefysikken er afhængig af din opsætningen af bilen så fungerer denne idé glimrende i praksis.

Victory age of racing 01Det kombineres med at du frit kan vælge om det vil anvende mus, tastatur, gamepad eller et rat- og pedal-sæt til at styrer rundt på banerne. Jeg brugte noget tid sammen med udviklerne til at få en gennemgang af de forskellige muligheder og baner. Samtidig prøvede jeg også at spille multiplayer, som er den eneste rigtige måde at spille bilspil. Da spillet kun kræver en 400Mbyte klient del, så er det ganske hurtigt at komme i gang og både baner og biler har en god detaljeringgrad. Noget jeg selv var imponeret over var selve kørefysikken. Det er sjældent at opleve en så velfungerende kørefysik, specielt når jeg tager i betragtning at det er et F2P og afvikles med en tynd klient på centrale servere. Det tror jeg vil appellerer til et bredt publikum.

Victory age of racing 02Der er altså masser af mulighed for at blive underhold uanset om du ønsker at udfordrer hele nabolaget til store turneringer, eller blot ønsker at slappe af med et par omgange i ny og næ. Victory Age of Racing synes at have ramt den hårdfine balance der gør at spillere der brænder for racerspil bliver hængende samtidig med at der hele tiden er masser af nu-og-da (eller casual) spillere. Modsat af hvad mange tror så er det casual spillerne der sikrer at der hele tiden er aktivitet. Det har så stor betydning for de mere hardcore spillere som kun fortsætter med at spille hvis der er nogen at konkurrerer i mod.

[box_info]Har du fået blod på tanden så finder du Victory Age of Racing her http://victorythegame.com/.[/box_info]