rio_00

Sambarytmerne dunker løs i et festligt fyrværkeri af farver i dette partyspil baseret på animationsfilmen Rio. Det er for de mindste og og det gør ikke spillet mindre underholdende.

http://www.youtube.com/watch?v=yW2GroOvz6E

Rio er et spil som falder i kategorien Movie Tie-In. Det vil sige, at det er et spil baseret på en film, nærmere bestemt animationsfilmen Rio. Filmen handler om en blå papegøje som meget passende har navnet Blu. Lidt dårligt engelsk for farven blå. Blu bliver fanget og solgt som kæledyr i det kolde Minnesota i USA. Hurtigt henlægges handlingen til Brasilien, hvor Blu skal finde en kæreste for at sikre arten overlevelse. Blu rodes ind i smugling af eksotiske dyr og skal sammen med farverige venners hjælp forhindre onde smuglere i fange og sælge truede papegøjer.

Spillet findes til Xbox, Wii og PS3 som er den version jeg har afprøvet. Det er et partyspil for de mindste og dermed rammer det fint samme publikum som filmen. Spillet giver dig mulighed for at spille op til fire, dog ikke online. Alle spiller på samme tid på skærmen og det er faktisk meget velfungerende. Primært fordi alle baner er store uden elementer som blokerer udsynet. For en gangs skyld er der ingen problemer med kameravinkler hvilket ellers er noget som jeg ofte ser i denne type spil.

rio_06

Der er intet mindre 40 forskellige minispil som du kan vælge at spille i enten som en historie eller som partyspil. Du vælger en af de 6 farverige figurer og så er det ellers bare om at komme i sving mod venner eller computeren. De mange forskellige spil afgøres enten på tid eller først til et given antal point. Hver bane har en glimrende og enkelt forklaring og når alle spillere er klar, startes runden.

Hvis du spiller det som partyspil findes der en klassisk spiltype hvor der vælges et tilfældigt spil i hver runde. Desuden er der Carnival Wheel hvor hver spiller skal dreje på et lykkehjul, som afgør antal point og minispil. Endelig er der også Carnival Dance hvor hver spiller skal kombinerer flest sammenhængende dansetrin. Der er også mulighed for at tjene flere point ved at besvarer spørgsmål om filmen.

rio_05

Den grafiske form er som animationsfilmen dejligt farverig og lydensiden er selvfølgelig inspireret af latinamerikanske rytmer. Det er et spil som gør dig glad og alle figurer er charmerende med deres helt egne personlighed. Derfor er det synd at det alene er lavet på engelsk. Det vil helt sikkert trække ned hos de mindste. Da det er et partyspil er det lidt kedeligt at spille helt alene. Tag det frem når familien har set filmen eller når regnen står ned i stænger og der skal aktiveres indendørs.

Hver minispil er hurtigt overstået og selvom der er et par kedelige spil imellem så er det samlede indtryk at der er lagt energi i at skabe noget som faktisk er underholdende. I stedet for en mere klassisk tilgang til et Movie Tie-In, så er dette et partyspil som også kan stå alene. Det kan være at det kan få dig til at se eller købe filmen. Det er måske ikke helt oppe i samme kvalitet som Mario Party, som dog ikke forhindrer at det kravler op en den velfortjente karakter 4 ud af 5 mulige. Det er et partyspil til børn som også kan underholde barnlige voksne.

Farverig og munter

Underholdende partyspil

40 spil med 6 forskellige figurer

Synd det er på engelsk

Kedeligt at spille alene