Playwood Project er 6 udviklere der arbejder ud fra Købehavn. Efter 3 år udvikling har de nu deres projekt Wartile ude på Early Access på Steam. Gennem deres PR bureau, Plan of Attack, har vi fået fat i en kode og brugt en del tid med denne tidlige udgave.

Wartile minder ved første øjekast lidt om f.eks. Hitman GO. Det er smukke dioramaer der udgør spilleområdet og hver enkelt figur er placeret på en fod lidt som et traditionelt brætspil. Spiller du andre former for strategispil så giver de sekskantende (hexagonale) felter på spillepladen et hint om at det måske er lidt dybere end som så. Wartile er faktisk et realtids strategispil.

Gameplay delen er let tilgængelig. Du flytter din figur rundt ved at pege og klikke. Realtids elementet er illustreres på figures fod, eller base om du vil, hvor en farvet streg angiver din cooldown. Altså den tid du skal vente før du kan anvende figuren igen. Afhængig af hvad det er for en type figur, så har den mulighed for at angribe enten et felt lige ved siden af eller på afstand. Du lærer om det forskellige enheders forskellige evner som de bliver tilgængelig. Du skal også tage højde for terræn da du får bonus skade afhængig af hvor du står i forhold til fjenden du angriber.

Da spillet er bygget over vikinger så vil du let kunne genkende de forskellige enheder og dermed placerer de enkelte så gruppen samlet set er mest effektiv. Du skal selvfølgelig have din viking med skjold og økse i front mens enheder med lanser skal stå bag ved. Dermed får du mest mulig skade ind på fjenderne. Faktisk er placering i forhold til de enkelte fjender en væsentlig del af at vinde. Du skal eksperimentere dig frem til du finder den model der virker.

Det skal kombineres med den enkelte figurs specielle evner. Hver figur klasse har sine egne evner som kan anvendes i kamp. Du kan f.eks. se at den figur bl.a. har evnen “Shield Bash” som lammer en fjende i 3 sekunder og desuden giver 5 point i skade. Inden du drager ud i kamp så kan du vælge de evner du mener passer bedst til din strategi. Som du kæmper dig vej i kampagnen får du låst op for flere evner som hjælper dig når du skal erobre nye områder.

På banen finder du også skatte eller loot, som spiller en vigtig rolle i overlevelse. Derfor skal du også rundt på banen for at finde de forskellige ting som kan samles. Når du slår en fjende ihjel så optjener du også vikinge point som kan benyttes til de mere generelle kort f.eks. at helbrede din gruppe. Jeg bruge mine optjente vikinge point sparsomt for ikke at så i en situation hvor jeg ikke havde nogen. På de større baner er der checkpunkter undervejs så skulle du lave en fejl så starter du ikke helt forfra.

Den grafiske side fungerer rigtigt godt. Jeg synes at banerne jeg har spillet er flot detaljerede og animationen af de enkelte figurer er velfungerende. Lydsiden giver en indlevelse så jeg føler jeg kæmper i vikingetiden. Der er lyden af sværd mod skjold og krigere der råber. Selvom det er i Early Access så har billedfrekvensen været stabil og jeg har ikke oplevet nogle tekniske problemer. Det tegner godt for det færdig spil. Der findes også en multiplayer del som jeg ikke har brugt tid på.


Wartile er et flot og velfungerende realtids strategispil med vikinger. Der er masser af potentiale for både en stor mængde af forskellige klasser, områder og udfordringer. Det gælder både når vi taler singleplayer kampagnen og multiplayer. Hvis du er til genren så kan du for ca. 150 kr. selv opleve det fantastiske spilunivers som udviklerne hos Playwood Project har skabt. Vi ser frem til det færdige spil.

Du finder det her: http://store.steampowered.com/app/404200/