Det er en velbevaret hemmelig at Watch_dogs ikke bare er en enestående single player oplevelse, hvor du går gennem de minutiøst genskabte gader i Chicago. Multiplay er en integreret del af oplevelsen som du kan bevæge dig over i mens du spiller single player.  Det betyder også, at spillere fra hele verden kan hacke sig ind i dit spil. Finder du skurken inden deres hacking lykkes, så kan du vælge selv at hacke skurken eller at dræbe vedkommende. Det er selvfølgelig ikke uden risiko. Der er altid den mulighed at du selv bliver dræbt.

wd hackFaktisk er dette element så genialt indrettet, at det tilpasser sig din måde at spille på. Hvis du ikke selv aktivt går ind i andres spil så er der et elektronisk skjold, eller en firewall for at blive i hacker terminologien, der beskytter dig. Jo mindre du er i andres spil, jo længere tids beskyttelse har du. Du skal selvfølgelig slå multiplayer helt fra. Selv synes jeg det lyder spændende ikke bare at skulle regne ud hvad den kunstige intelligens gør, men også vogte sig for rigtige mennesker. De er jo komplet utilregnelige. Det er så elegant lavet, at du altid spiller Aiden Pearce mens andre opleves som en af de mange NPC’s (non player characters).

Denne spiltype kaldes ”Online Hacking” og er sammen med ”Online Tailing” muligheden for at snige sig ind i andres spil. Ja eller invadere hvis du ikker er den skygge en hacker skal være. De andre multiplayer spiltyper kræver at du accepterer en udfordring fra en anden.

Watch_Dogs_ctOS_-_Mobile_CompanionApp_TrafficLight_Tablet_CollageHvis du er mere til direkte konkurrence så der mulighed for at udfordre en ven ved at spille på en tablet (iOS eller Android). Denne spiltype kaldes ”ctOS –Mobile”. Når du har forbundet din tablet til Watch_dogs kan du udfordre en ven eller helt tilfældige til et væddeløb. Du skal på din tablet ændre lyskryds og skabe kaos for at forhindre din konkurrent i at nå målet inden tiden rinder ud. Dit bedste kort er selvfølgelig en helikopter som du med øvelse kan få til at affyrer raketter for at dræbe din modstander.

watch_dogs_mp_decryptionDer er også andre multiplayer spiltyper som f.eks. ”Online Race” hvor du kører bil mod 7 andre, med den forskel at det er muligt at hacke lyskryds og andet for at komme først. ”Decryption” minder mest om en co-op death match hvor 8 spiller i hold af 2 skal finde og decrypte en fil der findes i en ganske lille del af Chicago. Når du først har filen så tiltrækker den de andre som gribbe der flokkes om et kadaver. Der er også en del af Chicago der er reserveret til ”Free play”. Her kan 8 spilles mødes og gøre hvad de har lyst til. Det eneste der er mulighed for at vælge er om man kan blive dræbe eller ej. Hvad der ellers skal ske er helt op til jer.

Det er 27. maj at Watch_dogs udkommer og hvis du bare ikke kan vente, så følg linket i videoklippet ovenfor. Så får du mulighed for at anvende din smartphone til at få en forsmag på hvordan det er at hacke sig vej gennem Chicago som Aiden Pearce. Første mission på mobilen er at tegne en figur. Lige nu er jeg i gang med at hacke et mål tæt ved mig.