Der er en række ting som gør at Wii U’en har mulighed for at komme stærkt igen samtidigt med at de nye konsoller fra konkurrenterne rammer markedet. Se her hvorfor du skal købe dig en Wii U nu og her – eller i det mindste få skrevet den på ønskelisten så den kan komme under træet i al dets herlighed.

De kommende konsoller er hårdt ramt af at udviklerne ikke har spil klar til launch – selv Sonys store førsteparts bilspil, DriveClub, er blevet udsat hvilket er meget overraskende.

Udover det, så har Ubisoft udsat den helt store hypetrain, Watch_Dogs, samt deres meget lovende bilspil, The Crew. Det er to konsolsælgende spil som nu ikke længere er en del af launch lineup, og jeg har set mange kommentere at forbrugerne nu vil vente med køb af den nye konsol til Watch_Dogs kommer på gaden.

Launch af Xbox One er desuden udsat i en række lande, herunder danmark, så med mindre man importere konsollen fra Tyskland eller England, er det altså ikke muligt at anskaffe en X1 i julegave.

Stjernen i denne artikel er Nintendo’s konsol: Wii U’en. Og der er alverdens grunde til at man netop skal vælge denne konsol til at pynte under juletræet – den største er at de tidligere på året udfasede den hvide basic model med kun 8gb harddisk, og skar en del af prisen på den sorte premium model. Den hvide model lader til at blive relanceret med medfølgende spil, herunder Just dance 2014 og Wii U Party – Super Mario pakken (som indeholder New Super Mario Bros. U og Luigi U) er dog blevet lanceret med den sorte premium udgave. Desuden ville det ikke være overraskende hvis vi ser nogle konkurrenceprægede priser hen mod jul.

Så er der spillene. Wii U har indtil nu haft en ekstrem svag række af spil – lanceringen af konsollen indeholdt kun meget få nævneværdige spil, blandt andet ZombiU og Nintendoland hvoraf sidstnævnte har formålet at præsentere funktionerne med Gamepadet. For at dreje kniven yderligere rundt, valgte Ubisoft at udgive Rayman Origins til de andre konsoller OG udskyde Wii U udgaven til at udkomme samtidigt med de andre formater.

Det lader dog til at vende for Nintendo til det bedre. Med begge Super Mario spil ude og på vej som bundle, en fantastisk og meget velomtalt remake af Zelda Wind Waker, en ganske solid Sonic, og seks kæmpe titler på vej (herunder efterfølgeren til Bayonetta, Super Mario 3D World, Donkey Kong: Tropical Freeze, en ny Yoshi’s Island, en ny Mario Kart samt det længe ventede nye Smash bros.) er der endelig en reel grund til at anskaffe sig en Wii U. Du kan lige så godt nyde alle disse lækre første parts spil fra Nintendo mens du venter på at spillene bliver bedre til de nye konsoller.

Wii U’en har dog et kæmpe problem: Den mangler i den grad trejde parts udviklere (dvs. andre end Nintendo) der vil lave spil til maskinen. EA sagde for nogle måneder siden at de ikke vil lave spil Wii U pga. inkompatibilitet med deres Frostbite engine. Alternativet kan være at EA bruger nogle mønter på en anden udvikler som specialiserer sig i at konvertere spil fra et format til et andet. Det har dog ikke været på tale indtil videre.

Nintendo er dog nødt til at bruge alle deres kræfter henover julen, for det er nu de skal slå til – mens konkurrenterne er svage i anklerne og det eneste rigtige spændende er selve konsollen – Nintendo har spillene, og det er det der er det mest vigtige når det gælder gaming.

Og de er nødt til at droppe de barnagtige reklamer og de kontrollerede miljøer hvor det er for tydeligt at det hele er leveret af IKEA i standard sammensætnigner. Reklamerne med Warren Brady var et skridt i den rigtige retning, men med de nyere reklamer på Nintendos youtube kanal er det tydeligt at de er trådt et skridt tilbage igen. Dette er især gældende hvis de vil fange andre end børn under 12 og deres mødre.

Og alt imens jeg var igang med at renskrive denne artikel, dukker denne trailer op:

Den er dog ikke fri af føromtalte problem med deres reklamer, men den rammer lige spot on når det gælder formålet med denne artikel.