Når det drejer sig om Microsoft egne produkter og IP så skyer de ingen midler for at sikre deres rettigheder. Det er noget helt andet når det er andre virksomheders rettigheder. Der findes masser af pirat spil, specielt med kendte Nintendo figurer, på Microsoft Windows Store. Microsoft fastholde i svar til PocketGamer at de ikke kan kontrollerer  app’s for brudt på ophavsretten, selvom det er åbenlyst pirateri. Microsoft mener det er tilstrækkeligt at der i hver app findes mulighed for at markerer at den ikke opfyldes betingelserne for anvendelse af Windows Store.

Der er i mange andre tilfælde faldet dom over virksomheder som tilbyder en platform til materiale som krænker ophavsretten. Til sammenligning har Apples iTunes en godkendelses proces for nye app’s der skal sikre mod brud på ophavsret. Derfor er der forholdvis få tilfælde af sager omkring brud på ophavsretten på iTunes. Vi venter spændt på hvad Nintendo har tænkt sig at gøre for de har altid holdt deres figurer og spil på egne platforme. Jeg tror ikke denne politik er under forandring.

Imens demonstrerer ovenstående skærmbillede at det er enkelt at finde pirat app’s på Windows Store, som dermed minder om det nye Pirate Bay.