Wonderbook Book of Spells er Sony’s bud på en nutidig udgave af en bog. Wonderbook er navnet på serien, hvor Book of Spells er den første udgivelse, som er skrevet af J.K. Rowling. Det er forfatteren bag Harry Potter bøgerne hvis du skulle være i tvivl. Wonderbook Book of Spells giver dig mulighed for at blive oplært som heks eller troldmand med egen tryllestav fra det hus i Hogwarts du ønsker.

Book of Spells

Wonderbook er det som kaldes augmenteret realitet. Augmenteret kan bedst oversættes med forbedret eller forstærket. Det betyder at der laves en afspejling af virkeligheden hvor der så indsættes figurer og objekter som bliver en del af det billede du ser. Der er lavet mange reklame film for både Wonderbook og andre former for augmenteret realitet. Det jeg viser er det du selv kan opleve på tv’et i din egen stue.

 

Så er jeg klar

Du skal bruge et EyeToy kamera og en Move kontroller for at bruge Wonderbook mens Book of Spells kommer med en 12 siders bog der føles som god kvalitet. Jeg talte med Russel Harding som er Creative Director fra Sony’s London Studios, som er dem har udviklet Wonderbook. Han fortalte at det er vigtigt at bogen føles som en rigtigt bog med sider som kan bladres. Det er med til at forstærke oplevelsen af at læse. Selve bogen er i blå nuancer og det er symbolerne i blåt som EyeToy kameraet benytter til at skabe bogen på skærmen. Du ledes gennem en enkel opsætning og så er du i gang med at læse og opleve.

 

[quote]Wonderbook Book of Spells er Sony’s bud på en nutidig udgave af en bog[/quote]

Du har på Hogwarts biblioteket fået lov til at låne Book of Spells skrevet af Miranda Goshawk. Det er en bog om magi hvor du gennem øvelser og fortællinger lærer at kaste den ene mere avancerede besværgelse efter den anden. Det er lidt i stil med Sorcery som vi tidligere har anmeldt, med den store forskel at du nu har en rigtig bog som tager dig gennem de mange besværgelser. Der er 5 kapitler som er delt i to afsnit med hver 6 områder, svarende til en fuldt udslået side i bogen. Du kan som i en rigtig bog bladre rundt på de forskellige sider som det passer dig, selvom du selvfølgelig ikke kan kaste besværgelser du ikke har lært.

Svæve med rolig hånd

Teknisk set er det særdeles gennemført. Når du er kommet over den første enkle introduktion, så går det hele af sig selv og du vil blive grebet af fortællingen og ikke mindst af dine muligheder for aktivt at deltage i bogen. Hvis du vælger nogle af fortællingerne fra kan du suse igennem spillet i løbet af en dags tid, med en pause nu og da. Det vil i praksis tage længere da der er ting som skal samles, besværgelser som skal øves og en eksamen i hver kapitel hvor dine evner bliver bedømt. Det er også mægtigt sjovt bare at lege med tryllestaven. Den vises på skærmen i din hånd fuldstændig som en tryllestav taget ud af en af Harry Potter filmene. Det er også sjovt at dreje bogen så du kan se de forskellige dioramaer, figurere og ting fra alle vinkler.

Hogwarts bibliotek

Hvis du er den nysgerrige typer så er der masser at sjov med bogen og Move. Du kan puffe til teksten og finde skjulte ting og se fortællinger. Det er alt sammen på dansk og det er et af de få spil hvor Move og Wonderbook er det eneste du behøver på stuegulvet for at have underholdning i timevis. Til enhver god besværgelse hører selvfølgelig en formular, og her skal du sikre dig at dit EyeToy har lyden slået til. Det er desværre ikke en del af den ellers enkle opsætning. I begyndelse kan de konstante instruktioner også virke irriterende. Det hele er nyt og jeg skal nok finde ud af det. Når du så er i gang så ønsker jeg mig hurtigt mere. De fem kapitler står som enkelt stående fortællinger og jeg havde gerne set en større afslutning hvor du fik mulighed for at bruge alle besværgelserne, eller måske et sandkasse område.

Wonderbook Book of Spells er en titel som går helt nye veje. Det er ikke så meget et spil som det er en interaktiv bog. Det er en unik oplevelse som både børn og voksne kan samles om. Selv de teknofobiske forældre. Hvis du samtidig er Harry Potter fan og måske allerede har en profil på Pottermore, så er der ingen tvivl om at Wonderbook Book of Spells skal under juletræet eller være en del af adventskalenderen. Jeg glæder mig til at se flere titler til Wonderbook og kvitterer denne gang med et flot firtal. Rigtig god fornøjelse.

[box_info]Spillet er anmeldt på PlayStation3 og er leveret i en retail version af Nordisk Film.[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægEpic Mickey 2 – Spil som du vil vignette
Næste indlægGuardians of Middle-earth – MOBA 3
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
wonderbook-book-of-spellsWonderbook Book of Spells er en titel som går helt nye veje. Det er ikke så meget et spil som det er en interaktiv bog. Det er en unik oplevelse som både børn og voksne kan samles om. Selv de teknofobiske forældre. Hvis du samtidig er Harry Potter fan og måske allerede har en profil på Pottermore, så er der ingen tvivl om at Wonderbook Book of Spells skal under juletræet eller være en del af adventskalenderen. Jeg glæder mig til at se flere titler til Wonderbook og kvitterer denne gang med et flot firtal.