Lige pt. er Xbox One S den eneste konsol, som har muligheden for at afspille UHD Blue ray skiver. Fordi af uransagelige årsager, så har Sony valgt ikke at implementere det i deres PS4Pro konsol. Muligheden for at afspille 4K materiale er dog til stede. Dette skal dog streames for at kunne vise 4K materiale.

box-1024x576 Men på Xbox One S er der som sagt et indbygget UHD Blu ray drev. Dog er der mange AV entusiaster (Nok mest dem som er vilde med PS4) som har skudt Xbox One S en hel del ned, da de ikke mener at Microsoft ikke går hele vejen. De mener at når man har et drev som kan klare 4K materiale, at man så har syltet lydsiden. Den mangler simpelthen det man blandt lydentusiaster kalder bitstream passthrough. Dette betyder kort at Dolby Atmos ikke er understøttet.

Det retter Microsoft nu op på i en upcomming opdatering til Xbox One S. Igår annoncerede Microsoft nemlig at de tilføjer muligheden for bitstream passthrough og dermed også muligheden for Dolby Atmos.

Mike Yabarra fra Microsoft udtaler i den forbindelse at, det er alle Xbox One enheder som får denne mulighed. Ikke kun den nye Xbox One S. Dette giver mulighed for at bruge Dolby Atos i filmfremvisning såvel som i spil.

Dem som ikke helt ved hvad Dolby Atmos er, så er det muligheden for at gengive og afspille 3 dimensional lyd. Altså lyd i 3D. Det er ikke et format som er blevet så udbredt herhjemme endnu, da headsets ikke understøtter det, samt de enheder som har muligheden for det. Ja de ligger støt i den dyre ende af Hi-Fi skalaen.

Endnu har Microsoft lyttet til kritikken fra deres brugere og har reageret på det.