Microsoft har fjernet mulighed for at du har set hvad der findes af diskplads til fordel for et “automatic storage management system”. IGN satte sig for at finde ud af hvor meget plads du egentlig har til spil. De installerede spil til der ikke var mere plads og det skuffende resultat var at der kun er 362G til spil. Det betyder at du ikke engang kan have plads til release titlerne fordi selv som disk skal du have alle installeret. Med mindre du gider at installerer og slette spil så skal du forbrede dig på at efter kort tid at udskifte din Xbox One med en større model.

Den store udfordring er så hvad Microsoft har tænkt sig at gøre med Save Games? Bliver de også slettet eller fylder de bare op? Da Xbox One ikke har nogen form for styring af lager så er det umuligt at sige noget om.

Til sammenligning har PlayStation 4 408G til spil samt mulighed for at du kan slette individuelle emner. Der er også understøttelse af USB stiks hvis du vil gemme dine Saves games. Har du PS+ så findes de også i skyen og så behøver du ikke at gemme noget. Når ja du kan jo også bare udskifte harddisken i din PS4 til en større.