Microsoft har altid været storslået i deres præsentationer og pressekonferencer, med masser af overraskelser og en masse nye spændende tiltag og de gør det med stil. På dette års E3 er på ingen måder nogen undtagelse, hvor de lover at i år er deres største år for Xbox titler og innovation i gaming industrien. Man må sige at på dette års E3 holder de sig bestemt heller ikke tilbage og de starter med et brag. Halo 5 Guardians som er lavet helt specielt til Xbox One og de konfigurationer og det hardware som konsollen er bygget op om. Vi har desværre ikke mulighed for at tage samtlige nyheder fra deres pressekonference, men jeg vil liste de største op.

Halo5Guardians-ChiefLocke-1En storslået trailer blev slået op, hvor man derefter ser et par minutters in-game single-player. Jeg må sige at spillet dynamiske gameplay som det er kendt for, er taget til helt nye højder. Grafisk ser spillet intet andet end fremragende ud. Lyden er blevet forbedret en hel del fra sidste udgivelse af Halo serien og det hele ser ud til at blive endnu en episk rejse. Det vi så på konferencen er, at man er på en eftersøgningsmission efter Masterchief, hvor man kæmper sig igennem horder af nye og velkendte fjender. Men mon ikke man også får lov til endnu engang, at hoppe i dragten som Masterchief. Der blev også vist lidt nyt på multiplayer delen kaldet Warzone hvor man nu kan tage en tur i PvP mulitplayer med AI bots, hvor man så skal kæmpe imod hinanden.

Som udviklerne fra 343 så stolt proklamerede, så er det deres største projekt til dato. Det kan ses i spillet, hvor umage de har gjort sig, for at skabe en helt unik spiloplevelse, i det nye Halo 5 Guardians.

screen-shot-2015-06-15-at-12-52-51-pm

Microsoft har hørt på sine fans og gør Xbox One bagudkompatibel.

Man har, når opdateringen træder i kraft, 100 spil fra Xbox 360 som bliver bagudkompatibel. Man sætter sin Xbox 360 skive i sin Xbox One. Derefter henter man sit Xbox 360 ned fra Xbox Live store på sin Xbox One og så er man klar til at spille sine favorit titler fra Xbox 360, på sin Xbox One. Dette er noget som er blevet skrevet op og ned om, på Xbox Blog, hvor spillere fra hele verden har ønsket netop denne opdatering på Xbox One. Det ser nu ud til at det bliver en realitet. Det ville starte hen over sommeren, hvor mængden af Xbox 360 spil vil blive komplimenteret i Xbox Ones katalog, som bagudkompatible spil. En kæmpe bombshell at smide og begejstringen var stor….RIGTIG stor.

igedpc

I samme ombæring annoncerede Xbox at de lancere en ny såkaldt ‘Elite Controller’ som man kan customize, næsten som man har lyst. Det skulle blive lettere at skifte gear i spil som Forza, hvor man har nu får 4 knapper under controlleren.

Man har også fået en triggerlås, som virker på den måde at man låser sin højre trigger til et vist punkt under f.eks skydespil så man kan reagere hurtigere og trykke hurtigere. Alle knapper kan man konfigurere som man vil og d-pad er også blevet mere præcis med det nye design. De to sticks kan man også konfigurere følsomheden på samt at man kan skifte dem ud, så man øger præcisionen og reaktionen når man spiller. Den ser spændende ud og jeg glæder mig til at få den i hænderne, for at se om konceptet virker fuldt ud.

forza6keyarthorizontalv1rgbEn af de titler som vi alle har forventet til at se til E3 er Forza 6 og her bliv vi heller ikke skuffet. Med en vanvittig flot præsentation, viser de virkelig en ny milepæl i, hvordan fotorealisme kan se ud, når man gør sig umagen. Samt med lidt hjælp fra gutter fra Ford Motors, kom der den nye Ford GT ned fra loftet. I den forbindelse har Microsoft lavet en special controller for at hylde 50 Året for Ford GT.

Det er også den nye Ford GT som pryder forsiden af det nye Forza 6, så derfor er samarbejdet mellem udvikler og bilproducent, jo heller ikke så mærkeligt. Der bliver gjort meget ud af i præsentationen af det er det flotteste, mest avancerede og den mest ambitiøse Forza titel til dato. Så må vi se om Forza igen kan indtage tronen som kongen af bilspil. Spillet udkommer d. 15 september

20150601131216!Rise_of_the_Tomb_Raider Vi fik også en lille forsmag på, hvordan det nye Rise of the Tomb Raider kommer til at se ud. De to foregående titler i Tomb Raider serien ramte slet ikke mig, men det det nyeste skud på stammen ser utrolig lovende ud, hvor stilen er lidt den samme som vi kender fra Uncharted. Spillet ser ud til at have en god dynamik og et hamrende flot grafisk miljø samt en lydside som virkelig gør en forskel. Der er virkelig gjort noget ud af dette projekt som levere en overbevisende præstation, hvor både lydsiden og det grafisk, skaber en helt fantastisk stemning. Det er helt sikkert en titel som jeg syntes, at man skal kigge lidt nærmere på, fordi den virker meget lovende.

fallout-4Vi kommer jo heller ikke udenom, nok året mest ventede spil – nemlig Fallout 4, der byder på en helt ny dimension i spillet. Dette er både grafisk men især at hele Fallout er gået all-in og byder på en diversitet og en måde at spille på, der endnu ikke er set. Fallout serien kræver ingen introduktion da det er en titel som er intet andet end fremragende og som de fleste kender. Men den nye trailer og det in-game der blev vist ved briefingen, viser virkelig hvordan man laver en efterfølger. De er gået tilbage til begyndelsen af hele fallout historien, hvor men efter 200år i et beskyttelsesrum, vågner op til et sandt ragnearok. Vi så også en del af det i gårsdagens pressekonference ved Bathesda, hvor man ikke var i tvivl om, hvad publikum kom efter.  Det er helt sikkert en titel som bliver en af de store i år og kan vinde titlen som året spil.

EA-Access-GuideEksklusivt for Xbox Live Guldmedlemmer, er der i denne uge gratis adgang til EA’s Vault kaldet EA Access. Her kan man gratis i denne uge, spille et af de rigtig mange titler som EA har på deres portefølje. Det er spil som Madden 15, Battlefield Hardline, Fifa og mange flere. I samme ombæring løftede EA COO Peter Moore at de to næste spil som rammer abonnementstjenesten EA Access er toret store og populære titler til Xbox One, nemlig Titanfall og Dragon Age : Inquisition. Er man medlem af denne tjeneste så får man også eksklusivt adgang til Madden 16 of Fifa 16 en uge før alle andre.

sea-of-thieves-logoDe engelske spiludviklere fra firmaet Rare, som vi kender fra spil som Banjoo Kazookie, Donkey Kong Country, Goldeneye 007 og Kameo: Elements of power, havde noget af titel med til Xbox pressekonference. En spiludvikler som primært har holdt sig til Nintendo’s platform og et firma som har udviklet sig gevaldigt i de sidste 30 år, kom frem med en titel som de selv kalder for det mest ambitiøse projekt, de nogen sinde har givet sig i kast med. Det er gigantisk stort pirateventyr, hvor man sammen med sine online-venner, skaber et enestående eventyr hvor samarbejde er en nødvendighed. Dette bliver en eksklusiv Xbox titel, hvor man sagtens kan nikke genkende til det grafiske fra deres tidligere udgivelser. Det skal dog siges at hvis traileren lever op til det den viser. Så er der mulighed for en lækkerbisken til både store og små. Musikken og stemning i spillet ser fantastisk ud og Rare er stolte af at kunne præsentere denne titel, hvor man har ubegrænset mulighed for at skabe sit eget eventyr og univers, sammen med sine venner. En titel som jeg helt sikkert glæder mig til at høre meget mere om.

Sidste men ikke mindst så skal i have fornøjelse af den sidste annoncering på Xbox pressekonference. Den kommer fra EPIC som alle kender fra Gears of War serien. Minsandten om ikke det også er traileren til det nye spil i serien – nemlig Gears of War 4.

Det var alt herfra Xbox pressekonferencen. Må i nyde resten af E3 og vores dækning der af og god fornøjelse.