I juni kan medlemmer af PlayStation Plus se frem til en måned med massevis af aliens og massevis af styrt, når den turbaserede perle XCOM 2 er gratis sammen med motorcykelplatformeren Trials Fusion.
Det første spil i juni er det prisvindende turbaserede spil XCOM 2. Det er efterfølgeren til XCOM: Enemy Unknown fra 2012 og er udviklet af Firaxis Games, studiet der også har stået bag Civilization-serien i mere end to årtier.

Spillet starter hvor XCOM: Enemy Unknown sluttede, hvor menneskeheden tabte stort imod alieninvasionen og nu sidder alienstyret ADVENT på magten på Jorden. Som kommandøren for XCOM, en lille modstandsgruppe, er det nu op til dig at kæmpe imod alienherredømmet og starte en revolution.

I XCOM 2 dræber du ikke aliens ved at løbe rundt med aftrækkeren i bund. I det her spil handler det om strategi, dine beslutninger som kommandør og også en smule held. På slagmarken skal du strategisk flytte dine soldaterne rundt på jorden, således at de både er i dækning, men også har et godt udsyn til fjenden – jo bedre soldaterne står placeret, desto større chance har de for at ramme med en nøje placeret skudsalve.

Det er et system, der virkelig får dig til at dig som en kommandør og det er også et system, ikke er bange for at straffe selv den mindste fejl, selv på nogle af de lavere sværhedsgrader. Gør dig klar på en hård kamp mod rumvæsenerne, og gør dig klar til at miste en masse gode soldater.

Kør på tusindvis af baner i Trials Fusion

XCOM 2 er ikke det eneste svære Plus-spil i juni. I Trials Fusion kommer du nemlig hurtigt til at vænne dig til at styrte igen og igen. Spillet kommer fra den finske udvikler, Redlynx, der har stået bag serien siden, den startede som et flashbaseret browserspil tilbage i 2000.

Trials-serien er først og fremmest kendt for sit vanedannende gameplay, simpel styring og en brutal sværhedsgrad. Forvent at styrte rigtig meget og gør dig klar til lykkelig ekstase, når du endelig kommer til slutningen af banen.

Spillet har en god samling baner i sig selv, men udover det har Trials Fusion en track-editor, som virkelig bliver brugt i stor stil af spillerne. Der er bogstaveligt talt tusindvis af tracks fra brugerne, som du kan spille – og hvis du ikke er tilfreds med dem, kan du altid bare lave dine egne!

Trials Fusion er let at lære og umådeligt svært at mestre, og så snart man starter med at spille, er det næsten umuligt at lægge fra sig.

Spillene er klar til download den 5. juni – indtil da kan du smutte forbi PlayStation Store, og downloade sidste måneds spil, Beyond: Two Souls og Rayman Legends.