Yo-Kai Watch feberen er snart over os. Spillet har været ude i Japan noget tid nu, og det har opnået meget stor succes. Det er et spil som spås som det nye Pókemon. Det har solgt over 10 Millioner kopier i Japan, så vi må se om den vil få en lige så stor succes i Europa. Spillet udgives kun på Nintendo 3DS.

yo_kai_watch

Vi tager en tur til den mystiske by Springdale, og vil tage jer med ind i eventyret om at finde en masse Yo-Kai´s. Til kort info kan vi fortælle at der er over 200 Yo-kai´s at finde, så vi kommer ikke til at kede os.

Når man hører konceptet bag dette spil, med at man er en ”træner” som har sit ur, og skal ud og finde en masse Yo-Kai´s, så er Pókemon nok det første man tænker på. Men inden man ligger for meget i det, så kan vi med det samme fortælle at spillet har et andet twist, og måde at se tingene på, så det glemmer man med det samme når man spiller det.

ykwwhisper

Hvis vi ser på selve historien i Yo-kai Watch, så har vi ikke noget banebrydende her, for historien er ret tyndbenet. Men vi er næsten sikre på at Level 5 er gået all in på gameplay i stedet for.

Man finder fra starten ud af at konceptet ligner det samme, men det skiller sig meget ud på blandt andet kamp systemet, som vi lige vil se nærmere på, for det er ret unikt.

Måden man kæmper imod de ”onde” Yo-kai´s er at man bruger touch delen i 3DSén hvilket ikke er unikt. Men man tager valgene i kampene på den, og når man angriber, så bruger man sin stylus på alle mulige tænkelige måder. Så man føler at man er aktiv i kampen, hvilket fungerer rigtigt godt.

ykwkamp

Det skal lige siges, at til at starter med, der er det lidt svært at mestre, for man skal ikke bare sidde og slappe af når man spiller, for så er der selvfølgelig mulighed for at dø. Men når man mestre det, så er spillet lige til at gå til uden så mange problemer.

Når man er i kamp, så har man (efter man har fået) 3 Yo-Kai at kæmpe med af gangen. Men man kan imens man er i kamp, skifte dem med 3 andre, for man har hele 6 Yo-Kai´s på holdet. Man skal selvfølgelig tænke lidt over hvem man vælger, for man har bonus i forhold til hvem man vælger. Hele kampsystemet og hvad det har at byde på fungerer rigtigt godt.

Når man begiver sig rundt i Springdale, og tilhørende områder i nærheden af, keder man sig ikke. For spillet har altid noget at byde på. For der er en masse opgaver der skal udføres for at skabe ro over gemakkerne igen. Og hvis du bare gerne vil have alle Yo-kai´s så er der også mulighed for det, for du kan også begive dig ud på egen hånd og fange dem nemlig.

Yo-kai Watch er ikke et banebrydende spil, men det har mange værdier som er værd at se mere på. Fordi som helhed har vi et spil vi vil huske længe, da det er både sødt, har et godt soundtrack, og levere en masse underholdning på samme tid.

ykwbombom

Efter at have spillet Yo-kai Watch, vil vi have mere af den slags. Spillet skiller sig ud, og henvender sig i den grad til Pókemon fans der vil prøve noget nyt og banebrydende. Så stil uret frem til den 29. April for der udgives Yo-kai Watch til Nintendo 3DS.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægMirror’s Edge: Catalyst forsinket igen
Næste indlægMål nummer 2 fra The Sarajevo Six i HITMAN i morgen
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
yo-kai-watch-anmeldelseEfter at have spillet Yo-kai Watch, vil vi have mere af den slags. Spillet skiller sig ud, og henvender sig i den grad til Pókemon fans der vil prøve noget nyt og banebrydende. Så stil uret frem til den 29. April for der udgives Yo-kai Watch til Nintendo 3DS.