Xbox One er endnu ikke kommet til Danmark. På redaktionen har vi gået Xbox One efter i sømmene og samlet 10 pro-tips til Microsoft de skal have styr på inden Xbox One rammer kongeriget. Vi har forstået at Xbox 360 ikke havde samme funktioner ved udgivelse som den har nu. Det er bare rigtigt sjældent af vi på redaktionen ser en efterfølger der kan mindre end forgængeren. Derfor kommer her i tilfældig orden vores top 10 med ting der skal rettes inden Xbox One kommer til Danmark.

1. TV passthough når Xbox One er standby

xbox one fix02Ja det kan ikke komme som nogen overraskelse at nogle i min husstand, f.eks. min bedre halvdel, nogle gange bare gerne vil tænde for fjernsynet og se et eller andet. Når konceptet med TV passthough demonstreres så ser det meget fint ud hvis det installeres i en hule til husstandens teknokrater. I hovedparten af de danske hjem så bliver dette ikke godtaget, så tænk lige lidt praktisk og få passthough i standby-tilstand. Når der åbnet op for TV siden så benytter vi i Europa 50hz som billedfrekvens, hvilket betyder at Xbox One springer over billeder hvilket forringer kvaliteten betragteligt. Den skal der også lige styr på.

2. Mulighed for at se fri harddisk plads og slette/kopiere

Det er helt uforståeligt, at denne basale funktion ikke er at finde nogen steder. Når alt skal installeres så er det klart at der efter 20 installerede spil eller demo’er ikke mere plads på harddisken. Det er her jeg gerne vil se hvad hver enkelt ting fylder, så jeg kan fortage en kvalificeret beslutning om hvad jeg ønsker at slette for at få den frie plads jeg mangler. Det kunne f.eks. være nogle gamle save games der kunne undværes eller en eller anden app jeg ikke længere bruger.

3. Batteriindikator til kontrolleren

Der er rigtig mange funktioner jeg brugte dagligt på Xbox 360 der helt er forsvundet. Det var helt simplet at få vist batterilevetid på kontrolleren. Det er ikke minimalistisk design at fjerne væsentlige funktioner. Inden jeg starter den næste klankamp vil jeg gerne have en fornemmelse af om kontrolleren holder kampen ud eller jeg skal sætte kabel i så den kan lade. Det kan ikke være svært. Når vi er ved kontrolleren så vil jeg have mulighed for at slå vibration fra som standard. Det er intet andet end en gimmick som gør sit bedste for at ødelægge et nøjagtigt sigte i en shooter.

4. Avatar butik og user bios

xbox one fix03Det eneste en avatar benyttes til på Xbox One er at lave et gamerpic. Ud over denne funktion så er avatarer barberet helt væk. Det samme er tilfældet med den lille tekst (bio) som jeg kunne bruge til at introducerer mig over for andre. Det var et af de underholdende indslag både at skrive og at læse. Der er nu ingen mulighed for at se om det der kaldes en follower er nogen der er værd at samle på. Det vil så også være en rigtig god idé at vise hvilke af de mange hundrede på listen er der nye.

5. Mulighed for at se og vurderer seneste mødte spillere

xbox-one-reputation-systemHer taler vi om en funktion som de forskellige marketingtrommer højlydt fra har promoveret som den vigtigste nyskabelse for Xbox. Den skulle sikre, at vi andre kan spille i fred uden at skulle trækkes med horder af amerikansk pubertets yngel der bruger Xbox LIVE som ventil for deres utiltalende mishagsytringer om andres mødre, seksualitet eller race. I al sin enkelthed skulle jeg, og andre, kunne stemme dem ned i en gruppe af ligesindede. Ja jeg kan se at der findes en måler kaldet ”Reputation”. Der er bare ingen måde at vurderer en spiller du har mødt. Ja det er jo sådan set også fuldstændigt lige meget for der findes faktisk slet ikke nogen mulighed for at se hvem du senest har spillet med. Så selvom det sikkert er en god idé at min Xbox 360 vurdering, som Microsoft aldrig har fået til at fungerer, ikke bliver taget med over, så er Reputation bare statisk grafik.

6. Grænsefladen mangler en seriøs overhaling

Hvis Xbox 360 er Lego Technic så er Xbox One Lego Duplo. Hver gang Xbox One starter tror jeg den er død fordi der bare er en grøn skærm. Generelt mangler der status information så jeg har en idé om at der sker noget. Fint nok at I synes Kinect skal anvendes. Det vil så være en rigtig god idé at alle funktioner har en Kinect kommando. Som det er nu, så kan hverken kontrolleren eller Kinect anvendes til at betjene Xbox One. Jeg skal på skift benytte begge. Helt ærligt, der findes ingen mulighed for at starte en DVD/Bluray med en stemmekommando.

xbox one fix01Der skal så også være mulighed for at have den helt traditionelle status skærm med mulighed for at vælge ting til eller fra. Specielt vil det være rigtigt smart at kunne vælge om game chat skal være i Kinect, headsæt eller begge. Og så er der faktisk ikke nogen der i den virkelige verden har behov for gestikulerer for at navigerer rundt på Home området. Det er faktisk bare til besvær og skal kunne slås fra. Jeg vil også gerne kunne slå alle meddelelser fra. Det er en belastning at se DVR oplyse at nu er der gemt 5 min (igen) og at Achievments får det hele til at lagge for sygt hver gang de dukker op. I parentes så er der ikke nogen der gider vente på at Achievement app’en starter for at se hvad konditionerne for lige denne achievement var.

7. Understøttelse af USB Stick

Selvom det er jo sådan set ikke rigtigt noget værd før der kommer mulighed for at slette, flytte og kopierer indhold. Det kan være det virker fint i laboratoriet men her i den virkelige verden vil jeg gerne have mulighed for at kopierer optaget video til en USB stik og at lave en kopi at mine save games. Det vil også være rigtigt lækkert hvis man kunne tage noget af den kode der fungerende på Xbox 360 og fik den ind på Xbox One. Det kunne være at afspille forskellige medie formater, som mp3, mp4, avi, mov og lignende. Xbox One er jo et “all-in-one entertainment and game center”.

8. Party chat og game party

xbox one fix04Hvad gik der lige galt her? Hvor er mulighed for at aktiverer voice chat inde i et party. Voice chat skal også aktiveres automatisk når du går ind i voice chat, for der er mute både som knap og inde i party. Det er så også meget kompliceret at anvende med alt for mange dybe menuer. Der mangler også en adskillelse mellem party chat og game party. Kig lige på hvordan det fungerede på Xbox 360. Læg også mærke til, at hvis jeg valgte en fra min venne liste så findes der et punkt der kaldes Join Game og mulighed for at se om de allerede er i et party. Hvor der den mulighed lige blevet af? Xbox 360 gemmer også invites så hvis en ven misser min party invite så skal jeg igennem helt proceduren igen. Som det er nu så er det uanvendeligt.

9. Integration til sociale medier

Det her er lidt en no-brainer. PlayStation 4 har integration til Twitter, Facebook, Ustream og Twitch. Her virker det som om Xbox One er klodset op i pitten. Det kommer til at kræve noget mere end en ekstra indsats for at få indhentet det forsømte. Jeg tror ikke konkurrenten sidder med hænderne i skødet. Hvem kommer mon først med YouTube integration? Instagram?

10. Automatisk sign-in uden Kinect

Vi slutter listen med en lille enkelt ting der også kan lette dagligdagen. Tro mig. Der er kastet alt for meget energi efter Kinect. 99,99% af alle spil kommer alene til at have en eller anden gimmick baseret på Kinect, som f.eks. FIFA der lytter til hvad du siger for at komme med en smart bemærkning, eller NBA der giver dig en fejl. Hovedparten af alle udgivelser er multiplatform og de kommer til at anvende en kontroller. Derfor skal det, som på Xbox 360, være muligt at lave sign-in automatisk. Når det så laves vil det også være smart at lave en indstilling så jeg kunne se ud som off-line eller optaget, hvis jeg bare gerne vil sidde for mig selv.

Xbox One blev ikke udgivet i Danmark fordi man ikke var klar med lokaliseringen. Derfor er det selvfølgelig min forventning, at alle skærmbilleder er danske og alle Kinect kommandoer kan afgives på dansk. Så der er ikke grund til at have dette som et punkt.

Det er vores bud på 10 ting der skal rettes inden Xbox One kommer til Danmark.