Paris og den franske revolution danner rammen om action-computerspillet Assasin’s Creed Unity, der udkommer i morgen. Det er et af de allerførste store spil, som udelukkende er udviklet til den nye generation af spillekonsoller. Spillet indeholder derfor en hidtil uset grafik og spiloplevelse – og lejligheden til at møde Napoleon og komme indenfor i næsten hver fjerde  af alle bygningerne i 1800-tallets Paris.

Storm Bastillen og march mod Versailles
Rammen om Assasin’s Creed Unity er den franske revolution, og alle de skelsættende begivenheder under revolutionen er naturligvis med i spillet, hvor man kan møde både Napoleon og Robespierre. På samme vis har man rekonstrueret alle de store monumenter og bygninger ned til mindste detalje:

“Der er brugt utroligt meget energi på at genskabe begivenheder, bygninger og monumenter i spillet – der er fx brugt over 5000 arbejdstimer blot på at genskabe Notre Dame, og næsten hver fjerde bygning i Paris kan man udforske indvendigt. Vi har arbejdet tæt sammen med en række historikere for at indfange og genskabe både fakta og stemningen under revolutionen, så man næsten føler at man er til stede under fx stormen på Bastillen”, fortæller Adm. Dir. Peter Weile fra Ubisoft, som står bag spillet.

Revolutionerende spil
Spillet er udelukkende udviklet til de nye spillekonsoller, og dette har åbnet for et væld af muligheder:

“De nye konsoller har så meget saft og kraft, at der reelt er tale om en helt ny spiloplevelse. Fx kan man i spillet opleve realistiske menneskemængder på op til 5.000 personer – i tidligere Assassin’s Creed-spil var dette tal måske 20 eller 30”, siger Peter Weile.

Ubisofts største projekt nogensinde
Spillet er udviklet af Ubisoft, der står bag store spil som fx Watch Dogs, Just Dance, Rayman og Far Cry. Alligevel betegnes dette spil som deres største projekt nogensinde. Spillet har været 4 år undervejs og er blevet udviklet sideløbende på hele 10 forskellige studier – med Ubisofts Montreal Studie som hovedstudiet, der har samlet trådene.

Spillet udkommer i Danmark den 13. november til PlayStation4, Xbox One og PC.