Har du valg at investerer i en PlayStation 4 så er her vores bud på 5 ting som du skal prøve. Der er masser af funktioner som fungerer på en anden måde end på PlayStation 3 eller hvad du ellers har anvendt til at spille på tidligere.  Nogle ting falder helt naturligt mens andre kræver lidt mere forklaring. Vi har tidligere vist hvordan du skifter harddisk på din PS4 og denne gang tager vi hul på andre funktionerne i PS4.

Du kan se artiklen som video på Facebook: https://www.facebook.com/photo.php?v=10151938630202183

Dæmp lyden i DualShock 4 højtaleren

ps4 5ting 05Det kan komme som lidt af en overraskelse første gang du hører lyden komme ud af DualShock 4 kontrolleren. Den er som standard også forholdsvis høj og derfor giver det mening at justerer den til noget mere komfortabelt. Det letteste er, at trykke på PS knappen. Det bringer en menu frem hvor du bl.a. kan vælge at slukke for PS4. Vælg det øverste punkt ”Juster enheder”. Så får du mulighed for at ændre lydstyrken på kontrolleren. Når du er i gang med at undersøge brugergrænsefladen så gå hen til trofæer (Trophies). Det er ikke fordi den enkelte oversigt er meget forskellig fra det du kender, men der er en lille fiks detalje gemt når du viser trofæer for de enkelte spil. Hvert trofæ har en angivelse af om det er Almindeligt, Sjældent, Meget Sjældent eller Ultra Sjældent. Dermed giver det også en indikation af hvor vanskeligt et trofæ er at opnå. Der er endda fire prikker så uanset om du fortrækker at få oplysningen med billede eller tekst er det let at overskue.

Se TV på din PlayStation 4

ps4 5ting 02Livet er for kort til at se lineært TV, altså hvor du skal planlægge efter hvornår programmerne bliver sendt. Det eneste der er behov for at se på et bestemt tidspunkt er live sport. Hvis du er nået til samme erkendelse og f.eks. har et abonnement på ViaPlay så kan du se dine favorit udsendelser direkte fra PS4. Det kræver ikke PlayStation Plus abonnement, så derfor er det muligt at starte ViaPlay og alt efter din abonnementstype se TV-serier, film og direkte sport. Det er superlet at anvende og giver dig det største udvalg af dansk indhold. Det er også danske udgaver af de forskellige børnefilm og lige denne gang så er jeg faldet over Iron Man 3. Selvfølgelig med dansk tekst. Hvis du er til ældre serier og film så er NetFlix selvfølgelig også en mulighed.

Brug PlayStation Store

ps4 5ting 04PlayStation Store (butikken) er både tilgængelig direkte fra din PlayStation 4 og selvfølgelig fra nettet. Den giver dig mulighed for at købe alt muligt forskelligt indhold. Der er også masser af gratis indhold for det er her du også finde nogle af de mange free-2-play titler der findes på PlayStation 4. Butikken er virkeligt velfungerende med gode oversigter så du let kan finde frem til det du skal bruge. Jeg vil desuden anbefale at blive PlayStation Plus abonnent for det giver dig adgang til nye gratis spil hver måned kaldet Instant Game Collection. Der er selvfølgelig ikke så mange endnu, selvom det nok skal komme over de næste måneder. Det koster kr. 375,- om året så det er hurtigt tjent hjem.

Spil Warframe

ps4 5ting 03Hvis du gerne vil spille noget som er rigtigt godt online uden at det koster dig en krone, så er mit bud Warframe. Alt efter temperament kan det også være War Thunder, DC Universe Online eller en af de andre free-2-play udgivelser. Warframe er et 4 spiller co-op rum ninja spil hvor du har masser af missioner og hver weekend er der også special missioner hvor du sammen med resten af verden skal kæmpe mod infektionen af galaxen. Det er et spil der i kvalitet er fuldt på højde, og endda på nogle områder bedre, end nogen af de store titler fra de etablerede udgiver.

Brug web-browseren

ps4 5ting 01Det kan blive lidt for meget med alt den overdådige grafik og et lydtryk der er betragteligt over max. Derfor skal du også hen forbi den indbyggede web-browser som også er gratis at anvende. Du kan jo checke om vejrudsigten er en god undskyldning for at blive inde, eller du kan tage forbi Sonyfied.com for at finde et webspil. Ja, nogle gange så er det faktisk meget sjovt at tage noget som hjerterfri. Der er på siden også masser af andre klassiske spil og selvom der på nogle er en flash reklame der ikke kan vises, så er HTML 5 fremtiden. Selvom det ikke er alle spil der er lige elegante med en kontroller så er der stadig mange timers god underholdning.

Så uanset om du er til traditionelle spil købt i en butik, downloads eller nogle af de mange gratis tilbud på PlayStation 4 så er dette vores 5 ting du skal prøve.