Assassin’s Creed Liberation HD er en konvertering af PS Vista spillet hvor grafikken og gameplayet skulle have fået et nøk opad, i forhold PS Vita, som stadig venter på sit gennembrud herhjemme. Derfor er der nok ikke mange Assasin’s Creed fans som har stiftet bekendtskab med titlen før og på den baggrund har ventet en smule på denne titel.

Spillet foregår i 1770’erne og har kvinden Aveline de Grandpré som hovedperson. Mange vil genkende navnet fra Assasin’s Creed Black Flag hvor hun et utal af gange bliver nævnt i historien og i PS3 udgaven af Assasin’s Creed 4 har hun sit eget lille mini game i spillet.

assassins_creed_liberation_header Som sagt så har spillet fået en overordentlig grundig overhaling  og det er bestemt heller ikke der, at spillet skal kritiseres på. Man skal dog ikke sammenligne spillet med Assassin’s Creed Black Flag, som grafisk, er noget af en kraftpræstation og en ren og skær fornøjelse.

Selve plottet i spillet er at vi følger Aveline de Grandpré, der er datter af en meget velhavende handelsmand. Historien foregår i New Orleans hvor Aveline lever et dobbelt liv som rigmandsdatter og snigmorder. Gameplayet skal leve op til en del fra de tidligere spil i serien, hvorpå man ikke skal glemme at dette bliver lavet som en konventering og ikke som et reelt spil. Historien bliver hurtigt meget forvirrende og uoverskuelig da der ikke rigtig er nogen rød tråd i historien. Et par nye features som jeg selv syntes lød som et spændende tiltag var muligheden for at bruge en pisk i spillet samt at kunne skifte tøj, til de enkelte missioner i spillet. Man bliver dog rimelig hurtig træt af at hele tiden gå tilbage for at skifte tøj, da historien sprænger lidt fra øst til vest konstant. Man har også i forhold til den mandlige karakter, som man normalt spiller, fået mulighed for at charmere vagterne. Dette gør spillet ALT for nemt i de missioner hvor man skal agere som fin handelsdatter og bund uskyldig. Spillet bliver dog lidt sjovere, når man kommer lidt længere hen i spillet. Men jeg må indrømme at jeg er en smule skuffet.

Assassins-Creed-Liberation-HD-PC-Game-Screenshot-3 Det hele for mig blev lidt en stor gang rod og selvom jeg spillede spillet igennem flere gange, så må jeg sige at underholdningsværdien, på ingen måder var på toppen. Der er selvfølgelig alle de kamp-teknikker vi kender fra Assassin’s Creed genren og styringen er den samme, selvom der for nye spillere af serien, er en lille kort gennemgang af de forskellige måde af lave kombinationer på.  Spillet virker lidt som et halvfærdigt produkt og hvad man på engelsk kalder ‘easy money’ da spillet kan købes på de forskellige online stores på konsollerne. Dog kun betegnet som et arcade-spil. Det er et ‘must-have’ for hardcore Assassin’s Creed fans, uden tvivl, men det er vist også bare kun for at have det til samlingen. På PS Vita’en fik spillet lidt en blandet velkomst og det fik heller ikke de store roser med på vejen på den platform. Mange vil nok formodentlig sammenligne det med de resterende spil i serien, hvorpå efter købet og en gennemspilning, vil være pænt skuffet. Igen er det jo også “kun” en konvertering, men der er før lavet konverteringer til både Playstation og Xbox som virkelig har været gode. Denne må jeg desværre sige, at den minder mildest talt om Danmarks VM-håndboldkamp imod Spanien sidste år….Lidt af en skuffelse.

Assassins-Creed-Liberation-HD-Mission-ScreenshotJeg skal også tilføje at jeg også satte min søn til at spille historien igennem. Han er om nogen, Assassin’s Creed fan og har gennemspillet samtlige Assassin’s Creed spil i serien. Vi kom du igen hurtigt frem til at udfordringen i spillet slet ikke matcher seriens eller så gode image for den slags. Han blev slet ikke fanget og da jeg spurgte hvad han syntes, ja så trak han bare på skulderen og tilstod at det var de da vist kommet lidt for nemt om ved.

Selvom spillet blev nogenlunde i slutningen, så er historien hverken god nok eller lang nok. Så det må være en nedadgående tommelfinger herfra.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDouble XP weekend i Call of Duty Ghosts
Næste indlæg5 ting du skal prøve på PlayStation 4
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
assassins-creed-liberation-hd-anmeldelseAssassin's Creed Liberation HD er en konvertering af PS Vista spillet hvor grafikken og gameplayet skulle have fået et nøk opad, i forhold PS Vita, som stadig venter på sit gennembrud herhjemme. Derfor er der nok ikke mange Assasin's Creed fans som har stiftet bekendtskab...