Landets to største byer København og Aarhus har netop tilsammen købt ca. 10.000 eksemplarer af det danske computerspil ABCiTY.

ABCiTY er et såkaldt lærings-spil, der i de to byer skal bruges til undervisningsbrug i indskolingen – primært 0. og 1. klasse.

Folketinget har i år bevilliget en ekstraordinær pulje til folkeskolerne til investring i digitale læremidler. På den baggrund har foreløbig landets to største kommuner altså valgt ABCiTY, der med en videnskabelig tilgang forener underholdning og undervisning.

ABCiTY er yderligere i gang med et stort udviklingsprojekt sammen med National Videncenter for Læsning, Greve Kommune og Fornyelsesfonden. Projektet vil resultere i en gennemgribende opdatering af ABCiTY universet, der vil komme til salg til både private og institutioner fra starten af 2013.

“Vi mener ikke at børn lærer at læse alene med digitale læremidler, men det er et super godt supplement til undervisningen som kan skabe nysgerrighed, motivation og grundlæggende basisviden om bogstaver, rim, synonymer osv.”, fortæller Stefan Krogh-Hansen, der er direktør i ABCiTY.

ABCiTY er også et browserbaseret læringsspil, der frit kan spilles for et engangsbeløb på kun 49 kr. Spillet findes på www.abcity.dk og som enkeltstående apps på Apples App-store.