Toy Story Mania er her i efteråret 2012 udgivet til Xbox og PlayStation med henholdsvis Kinect og Move support. Det er første gang udgivet til Wii i 2009, og er et familie party spil baseret på de elskelige figurer fra Disney’s Pixars Toy Story univers. Du kan faktisk spille det uden Move eller Kinect selvom det fungerer bedst som bevægelsesspil.

Toy Story Mania minder om en forlystelse i Disney World som kaldes Toy Story Midway Mania. Her sidder du i en vogn med en fastmonteret laserkanon. Vognen ruller gennem en række af baner hvor du skal skyde alt muligt som dukker op på kæmpe store skærme. Du har en anden ved siden af dig og derfor bliver det en konkurrence i at få flest point. Spillet er efter nøjagtigt samme princip.

Der er 5 hovedområder som afspejler de forskellige figurers verden. Hvert hovedområde har så forskellige typer af minispil udformet som en forlystelse. Det er forholdsvis simple forlystelser hvor hovedparten er variationer over et skyde tema. Du skal f.eks. skyde banditter i det vilde vesten, kaste bolde efter tallerkner sammen med de grønne soldater eller fange æg på gården. Det er enkelt at gå til og det er helt tydeligt at spillet er lavet med tanke på de mindste. I nogle af banerne bliver der kastet flødeskumslagkager efter dig, så du ikke kan se hvad der foregår. Dem skal du selvfølgelig undgå og det er også det mest komplicerede du bliver udsat for. Det kræver øvelse at dukke sig samtidig med at du kan blive ved med at sigte og f.eks. kaste bolde.

Hele spillet er på dansk og fysikken i hvert enkelt minispil er velfungerende med gode effekter og en dejligt munter tone. Der er på nogle baner forskellige dimser som skal rammes eller fanges for at åbne op for ekstra ting som giver mange point. Hver runde slutter også med en bonus sektion hvor du kan hente det sidste for at vinde over din modstander. Det er et party spil og derfor er den store underholdningsværdi også når du spiller to. Den kan godt blive lidt kedeligt hvis du spiller alene.

Det er meget sjovt selvom jeg savner et bedre menu system og at det som kaldes eventyr delen også indeholdt et eventyr. Der mangler også noget set i forhold til at kunne stoppe og vendte tilbage til et afsnit. De enkelte sektioner virker for lange og jeg ønsker at se hvor langt jeg er kommet.

Toy Story Mania er et farverigt og muntert party spil for de mindste i familien. Det er let at gå til og med dansk tekst og tale kan ungerne holde sig beskæftiget uden hjælp fra voksne. Prisen er under halvdelen af hvad en normal konsoltitel koster og rammer det en flot midt i skalaen. God fornøjelse.

[box_info]Spillet er anmeldt på PlayStation 3 og leveret af PR Nordic.[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægABCiTY får gennembrud for computerspil i skolen
Næste indlægMight & Magic Duel of Champions gratis til PC og iPad
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
toy-story-maniaToy Story Mania er et farverigt og muntert party spil for de mindste i familien. Det er let at gå til og med dansk tekst og tale kan ungerne holde sig beskæftiget uden hjælp fra voksne. Prisen er under halvdelen af hvad en normal konsoltitel koster og rammer det en flot midt i skalaen