Taiwanesiske Acer har længe produceret laptops med et rigtigt godt pris/kvalitetsforhold. Siden 2008 har Acer også haft forskellige højtydende modeller specielt rettet mod gamere markedsført under navnet Predator. Siden er der kommet forskellige former for tilbehør og seneste til kommet er headsettet Acer Predator Galea 500.

Acer Predator Galea 500 er et dedikeret PC headset med USB tilslutning. Mange af de headset der findes på markedet med ledning er med jack-stik så de passer flere forskellige typer af enheder som har et højtaler og/eller mikrofon udtag. Her adskiller Galea 500 sig ved at have væsentligt mere elektronik indbygget og dermed også mange flere faciliteter. Så du nyheden om at Acer havde vundet en række priser tidligere på ugen er selv indpakningen gennemtænkt. Det er godt tænkt at kunne anvende indpakningen som holder for headsettet.

Udformningen er et traditionelt bøjledesign med ovale svulstige kopper der slutter behageligt tæt til hovedet og isolerer dig fra omverdenens irriterende lyde (læs konen). Da der er mere elektronik i dette aktive headset end de passive du normalt ser, så vejer det også mere. Derfor er bøjlen over hovedet lavet med et elastisk system så kopperne holdes på plads uden at trykke ind på ørerne og hovedet. Den brede bøjle fordeler vægten så du stor set ikke mærker du har det på. Den eneste ulempe ved dette system er kopperne kan komme til at føles som om de sidder meget lavt hvis du har et lille hoved.

Galea 500 er et aktivt headset der primært adskiller sig ved at have et TrueHarmony 3D Soundscape surround sound system. Gennem den installerede driver og elektronikken i headsettet så skabes et 3D rum hvor du tydeligt kan afgøre hvor lyden kommer fra. Det er faktisk så gennemtænkt at hvis du drejer hovedet i forhold til udgangspunktet så ændres lydbilledet så det passer. Da jeg først brugte headsettet troede jeg at ændringen i lyden var fordi det ikke sluttede tæt. I realiteten var det fordi lydbilledet automatisk ændres alt efter hvor jeg kigger hen. Det giver en stor indlevelse og er teknologi jeg ellers kun ser i VR sammenhæng. Du har så også indstillinger til musik, sport og film selvom TrueHarmony 3D Soundscape er det helt rigtigt til spil.

Ud over 3D effekten så bliver de enkelte lyde meget mere tydelige. Jeg ved ikke hvordan det gøres men jeg kan let skelne fodtrin fra forskellige personer fra hinanden, høre hvor en dør åbnes og mange andre ting. Noget har at gøre med driverne (højtalerne) som teknisk er en Bio-Cellulose Driver som giver en sprød diskant hvor en gummi membran er med til at skabe de dybe toner. Når det er USB tilsluttet så giver det også mulighed for at lave en bedre integration hvilket giver den mere indlevende oplevelse. Du kan styre både lydstyrke, mute mikrofonen og skifte mellem de forskellige lydindstillinger på den dims som er integreret i ledningen. Den kan klipses fast på tøjet så du har styr på den.

Der er også en mikrofon som er på en fleksibel stang. Ønsker du ikke at anvende den så kan den skjules i headsettet. Som en ekstra detalje så har den en LED indbygget som lyser når den er aktiv og er slukket når du har mutet. Lige den feature er jeg personligt ikke så begejstret for da jeg synes lyset virker forstyrrende. Heldigvis kan du dreje mikrofonen eller skubbe den ind i headsettet. Den er så følsom at udveksling af informationer i multiplayer let opfanges og formidles. Jeg er så villig til at leve med lyset fordi lydbilledet giver en meget mere nuanceret oplevelse. Dermed har jeg letterede ved at orienterer mig om fjendernes positioner og bevægelser hvilket i sig selv er en fordel.

Samlet set er Acer Predator Galea 500 et af de mest avancerede headset på markedet. Det innovative TrueHarmony 3D Soundscape giver en indlevende oplevelse som normalt kræver et større surround sound system. Det er komfortabelt selv gennem længere tids brug og lukker effektivt forstyrrende lyde ude. Acer Predator Galea 500 er et solidt allround headset der leverer en enestående lydoplevelse med TrueHarmony 3D Soundscape.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægAcer vinder hele 12 iF Design Awards 2018
Næste indlægGameplay video fra PSVR spillet Moss
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
acer-predator-galea-500-anmeldelseSamlet set er Acer Predator Galea 500 et af de mest avancerede headset på markedet. Det innovative TrueHarmony 3D Soundscape giver en indlevende oplevelse som normalt kræver et større surround sound system. Det er komfortabelt selv gennem længere tids brug og lukker effektivt forstyrrende lyde ude. Acer Predator Galea 500 er et solidt allround headset der leverer en enestående lydoplevelse med TrueHarmony 3D Soundscape.