Alienware har tradition for at lave både maskiner med et lækkert design samtidig med at de er spækket med det nyeste teknologi. Hvis du ikke er den store selvbygger og stadig vil have en maskinen der yder maksimalt så er Alienware Aurora R5 et glimrende bud. Vi taget taget den under kærlig behandling og afprøvet den sammen med den lækre Dell skærm vi tidligere har anmeldt.

Lad os starte med specifikationerne på den enhed som GamersLounge har prøvet:

CPU: 4GHz Intel Core i7-6700K (4-Cores, 8MB Cache, Turbo Boost 2.0)
GPU: Nvidia GeForce GTX 1080 (8GB GDDR5X RAM)
RAM: 16GB DDR4 RAM (2,133MHz)
Disk: 1TB SSD
Porte: 7 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 Type-A, 1 x USB-3.1 Type-C, 6 x USB 2.0, Ethernet, 4 x DisplayPort, HDMI, optisk ud, jack stik til hovedtelefoner og mikrofon, 7.1 surround sound ud
Connectivity: Intel 3165 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.2
Vægt: ca. 15 kg.
Størrelse: ca 22 cm bred, 36 cm dyb og 48 cm høj

auroa-r5-01

Du vil måske allerede sige at størrelsen ikke lyder af meget, men det skal du ikke lade dig narre af. Der er faktisk lavet et rigtigt godt stykke arbejde for at få presset så meget ind i det forholdsvis lille chassis. Samtidig er der plads til både ekstra diske og faktisk kan den trække et ekstra 300W grafikkort hvis du ikke synes det ene GTX1080 er nok. Så skulle du også være dækket ind et stykke ud i fremtiden.

auroa-r5-02 auroa-r5-03

Det hele er bygget utroligt elegant op. Der findes én skue du skal løsne så kan du pille det ene side panel af. Det afslører at strømforsyningen ligger over bundkortet.Det er genialt tænkt og udnytter den plads der normalt er spildplads når strømforsyningen er placeret enten i bunden eller toppen af chassiset. Svinger du strømforsyning ud afsløres den nydelige kabelføring samt slangerne hvor enheden er forberedt for vandkøling. Skal du ikke rode med CPU og RAM så er der fri adgang til det ekstra GPU slot, samt disk bay i bunden, uden at svinge strømforsyningen ud. Det er hele er meget gennemtænkt. Diske udvikler ikke meget varme mens både GPU og CPU er placeret så det får maksimal køling. GPU’en trækker luft ind gennem side panelet mens CPU trækker luft gennem fronten. Det hele trækkes gennem maskinen og blæses ud i toppen.

auroa-r5-04

auroa-panelKigger du på hvad der findes af porte så er du også dækket ind uanset hvad du kunne ønske dig. Du kan umiddelbart sætte dit favorit virtual reality system til eller sætter både flere skærme sammen med et surround anlæg med den optisk udgang. Jeg har min sædvanlige uvidenskabelige tilgang til at måle ydelsen. Når du har et GTX1080 og en i7 CPU så kommer den, uanset hvilken metode du vælger, til at yde helt i toppen af klassen. Jeg prøvede som sædvanligt at spille Alien Isolation og i max. settings leveres der, som forventet, imponerende grafik. Jeg har så holdt øje med blæser hastigheder og kerne temperatur. Uanset som den har kørt i tomgang eller jeg har presset Aurora til det yderste har den været død stille og iskold.

Så er jeg stadig rigtigt begejstret for at Alienware afholder sig fra alt muligt bloatware. Der er de styreprogrammer du skal bruge og intet andet. Der er samtidig mulighed for at ændre farverne i sidepanelerne samt i tænd/sluk knappen. Enheden er afprøvet med WIndows 10 Home som er standard. Du kan få den med Windows 10 Pro hvis du har behov for dette.

Alienware Aurora R5 er en revolution set i forhold til design af PC tower modeller. Det er sjældent at se disse specifikationer i en størrelse der næsten kan presses ind i Mini ITX klassen. Pladsen er udnyttet perfekt uden at det giver anledning til problemer med varme, selv i den model GamersLounge har afprøvet. Leder du efter en højtydende PC med et ganske lille pladsbehov finder du ikke noget bedre end Alienware Aurora R5.

Tak til Dell og Alienware for at stille maskine og skærm til rådighed.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægThe Last Guardian er gået guld
Næste indlægHasbro Family Fun Pack Super Edition ude nu på PS4 & Xbox One
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
alienware-aurora-r5-anmeldelseAlienware Aurora R5 er en revolution set i forhold til design af PC tower modeller. Det er sjældent at se disse specifikationer i en størrelse der næsten kan presses ind i Mini ITX klassen. Pladsen er udnyttet perfekt uden at det giver anledning til problemer med varme, selv i den model GamersLounge har afprøvet. Leder du efter en højtydende PC med et ganske lille pladsbehov finder du ikke noget bedre end Alienware Aurora R5.