armoured_core_v_00f

Det er flere år siden vi sidst har set en udgivelse hvor temaet har været kamprobotter, også kendt som mechs. Titler som CromeHounds og MechWarrier ligger flere år tilbage så det har alene været samsprøver du har fået i f.eks. Gears of War og Killzone, som har givet et mech fix. Nu er Armored Core V udkommet til Xbox og PlayStation og det bringer mechs tilbage i fin stil.

Som det lille klaptræ med GamersLounge G’et angiver, har vi denne gang også en videoanmeldelse. Foretrækker du at læse anmeldelsen findes den nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?v=ypvT8zZGTS4

Det er Front Software, som gennem udgiveren Namco Bandai, giver mechs et velfortjent løft og viser hvorfor det er sjovt at have en shooter baseret på kæmpe mekaniske skeletter. Det er nøjagtigt lige så omfattende som jeg husker det og det vil nok dele spillere i to grupper. Dem som elsker spil som kræver du investerer tid til at lærer det og dem som gerne vil kunne spille med en væsentlig mindre indsats. Front Software er en udvikler som laver spil for den første gruppe. På godt og ondt.

ac5_03

Det er et spil hvis omdrejningspunkt er online. Det illustreres ved at alle missioner, også kampagnen, kan spilles af minimum to spillere. Du kan have succes med at spille de 10 missioner i kampagnedelen alene selvom alt er sjovere online. Der er helt traditionelt bygget med erfaringspoint og dermed et valutasystem som gør det muligt at købe mere og bedre udstyr undervejs. Det er kræver en helt afhandling alene at beskrive de mange typer og dermed er det også noget som kommer til at kræve en del forsøg indtil det lykkes. Jeg har fået valgt våben som ikke var effektive og dermed blev nogle missioner næsten umulige. Det gode er at uanset om du spiller online eller for sig selv optjener du point.

ac5_01

Når du ikke er i gang med at lege den lille mekanikker så er den primære menu, billedet af den opdigtede verden med forskellige missioner. Der skelnes ikke mellem online missioner og kampagnedelen og det er utroligt velfungerende. Du kan bladre rundt mellem mulighederne uden at skulle tænke på at gå ind og ud mellem multiplayer og singleplayer. Ønsker du at samle en gruppe for at angribe en anden spillers territorier, vælger du bare denne mulighed. Du har også mulighed for at være lejesoldat eller selv at hyrer lejesoldater til dine kampe. Jeg synes det er noget at det mest gennemtænkte og bedste system til at vælge missioner jeg længe har set. Det eneste som er irriterende er at serverne er regions opdelt, hvor det burde have været globalt.

ac5_05

Selve spiloplevelsen er som jeg vil forvente. Der er langt stor vægt på at spillet både skal være hurtigt og taktisk. Det kræver du bruger lidt tid på de mange former for tilpasninger, selvom jeg gladelig løber i kamp med en riffel på venstre arm, en gatling og et missilbatteri på skulderen. Front har fanget kernen i mechs meget fint. Det er i alt sin enkelthed tusindevis af dele som kan kombineres til din helt egen mech, som du dekorer i din helt egen stil. Du kan endda lave ”uniform” for din klan, så alle har samme farver og dekorationer uanset hvilken type mech de har skabt. Der ligger selvfølgelig et GamersLounge team og design som er åbent for alle. Jeg har spillet PS3 versionen.

ac5_06

Den største udfordring er at spillet ikke giver tilstrækkelige gode instruktioner. Det bliver meget et spørgsmål om at prøve sig frem og dermed vil indlæringskurven for mange blive meget stejl. Mange af de statistiske oplysninger farer hen over hovedet på mig og det tog nogle gætterier før jeg have styr op heads up displayet. Det var også svært at vide jeg skulle stå stille for at affyrer min laserkanon, så den blev ikke valgt igen. Hvis du er helt ny så vil min anbefaling være at benytte noget tid på nogle af de 85 Order Missions, inden du for alvor går i gang med kampagnedelen, specielt hvis du spiller alene. Det giver dig mulighed for at bygge nogle mechs som har den styrke du har behov for.

ac5_02

Teknisk lever det op til forventninger med en god grafik og en voldsom lydside selvom Armored Core V er ikke for alle. Indlæringskurven er stejl og det spilles bedst online. Tager du udfordringen op så give Armored Core V masser af måneders underholdning. Det sætter mechs tilbage i spiluniverset med et solidt 4-tal. God fornøjelse.

Masser af tilpasnings muligheder

Hurtige og taktiske kampe

Sej AI som kræver planlægning

Mange måneders underholdning

Stejl indlæringskurve og bedst online