EyePet and Friends er et spil for de mindste og er denne gang blevet et rigtigt Move spil. Det er også den første rigtige efterfølger til EyePet fra 2009. Der er jo efterhånden ikke en konsol med respekt for sig selv som ikke har en eller anden form for tamagothi, så virker det også til PlayStation Move?

Tamagothi er et elektronisk (eller virtuelt) kæledyr som skal passes og plejes nøjagtigt som et rigtigt levende kæledyr. Hvor de forskellige håndholdte konsoller ligger tættere ved de traditionelle tamagothi, så er EyePet and Friends mere augmenteret realitet. Augmenteret er et meget fint ord som beskriver, at den rigtige verden og den computerskabte smelter sammen. Dermed augmentres, eller sagt på dansk forbedres, den virkelige verden. Forbedret er selvfølgelig afhængig af øjnene som ser. Nå tilbage til EyePet and Friends.

EyePet_01

Det oprindelige spil benyttede PlayStation Eye med et kort med en pote og det krævede at det blev holdt meget præcist i forhold til kameraet. Her er Move meget lettere at anvende og for de mindste er virker det denne gang meget mere som de redskaber som benyttes. Der er lidt opsætningen af kameraet så det kommer til at se ud som om dit EyePet løber rundt i stuen. Det kræver også meget lys og jeg opnående aldrig helt samme kvalitet som nogle af de flotte billeder fra reklamerne. Jeg gad ikke lige rode rundt på gulvet så det må du forstille dig.

EyePet_02

EyePet er enkelt at komme i gang med, selvom jeg synes at udklækningsscenen hvor dit lille nuttede EyePet kommer ud af ægget er noget lang. Du skal bruge dine hænder til at stryge og klappe ægget. Her forstår jeg ikke hvorfor Move ikke er anvendt fra starten så den middelmådige genkendelse af min hånd var erstattet af den glimrende genkendelse af Move. Heldigvis udklækkes ægget efter en fastsat tid.

EyePet_03

Så er det bare om at komme i gang med at holde den lille pelsede fætter, som minder om en abe, beskæftiget og mæt. Der er glimrende forklaringer med en entusiastisk kommentator som grænser til det hysteriske. Nu er jeg heller ikke målgruppen. Du kan trykke på trekant hvis du synes det bliver lige overgearet nok og gerne vil videre. Der er selvfølgelig et fastlagt program selvom det altid er muligt at vælge de aktiviteter som du har lyst til. Selv den indlæsningsskærm som findes er lavet så den rammer den unge målgruppe.

EyePet_04

Indlæsningsskærmen kommer du også til at se rigtigt mange for den kommer hver gang du skifter aktivitet. Hver aktivitet er et minispil og de fungerer rigtigt godt. Der vil være nogle hvor du skal tegne figurer efter hukommelsen som vil kræve noget øvelse. Nogle opgaver skal også udføres i 3D som f.eks. når EyePet skal bades og her kan hjælp fra en voksen være nødvendig. Der er masser af timers underholdning selvom jeg synes det tager alt for lang tid at få låst op for forskellige kostumer, elementer til at bygge og mange af de andre spændende ting.

Augmenteret realitet er stadig i gang med at finde det rigtige ståsted og her viser EyePet and Friends vejen frem. I næste udgave ser jeg gerne et større spring teknologisk. EyePet and Friends bevæger sig i den helt rigtige og det er et spil som jeg tror går rent ind hos den helt unge målgruppe. Måske med lidt hjælp fra en voksen. Derfor ender det med en solid vurdering på 3. Rigtig god fornøjelse.

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægKomplet kort over Skyrim
Næste indlægAnmeldelse: The Elder Scrolls: Skyrim
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
anmeldelse-eyepet-and-friendsAugmenteret realitet er stadig i gang med at finde det rigtige ståsted og her viser EyePet and Friends vejen frem. I næste udgave ser jeg gerne et større spring teknologisk. EyePet and Friends bevæger sig i den helt rigtige og det er et spil som jeg tror går rent ind hos den helt unge målgruppe. Måske med lidt hjælp fra en voksen. Derfor ender det med en solid vurdering på 3. Rigtig god fornøjelse.