gr_00

Gravity Rush er en titel baseret på et helt nyt univers udgivet til PS Vita. Jeg har set masser af titler som enten er direkte portet fra konsoltitler eller som tydeligt er inspireret af eksisterende IP. Gravity Rush, eller Gravity Daze som den kaldes i Japan, er nok en af de titler jeg har set mest frem til.

Gravity Rush falder ind i kategorien action rolle spil hvor det bærende gameplay element er evnen til at manipulere tyngdekraften. Selvom det er et rolle spil, så foregår det meste af handlingen udenfor. Simpelthen fordi det ikke vil give nogen mening at lege med tyngdekraften i huler og gange. Den traditionelle indgang til rollespil, med opgaver som skal løses og monstre som skal nedlægges, suppleres med en helt åben verden. Lidt som det kendes fra den store mængde af sandkasse spil på konsoller. Du bevæger dig rundt som du ønsker og løser udfordringer som de kommer.

gr_03

Du er Kat, en ung kvinde som har mistet hukommelsen, og har fået følgeskab af den magiske kat Dusty. Kat kaldes en Shifter fordi hun også har magiske egenskaber. Det kommer til udtryk ved, at du kan bøje tyngdekraften som du vil, så du kan gå på siden af bygninger og hoppe fra sky til sky. Det lader ikke til at bekymre Kat synderligt at hun har mistet hukommelsen. Hun udforsker sine evner og byen Hekseville, med et gåpåmod som et barn der lige har lært at gå. Selvom det er hendes opgave af redde byen fra de onde Nevi, som er et forvarsel omkring den kommende Gravity Storm, så har Kat en humørfyldt tilgang til hele situationen. Det er forfriskende at det ikke er for tungt, for det ville også ødelæge det morsomme gameplay.

gr_01

Grafikken er typisk for japanske udgivelser med sit cell-shadede udtryk. Ifølge, Game Director Keiichiro Toyama (ham bag Silent Hill og Siren), er universet inspireret af den franske tegnserietegner Jean Giraud, bedre kendt under pseudonymet Mœbius. Stilen kaldes steampunk og er en blanding af romantisk teknologi i victorianske omgivelser, drysset med manga. Det er en spændende kombination af gammelt og nyt, som passer perfekt ind i historien og de forskellige figurer. Det bliver kun mere imponerende når Kat befinder sig i ”Rift Planes” hvor du skal hente de områder af Hekseville tilbage, som Nevi’erne har stjålet.

gr_04

Det er svært at beskrive hvordan styringen er lavet. Du trykker på en knap og så kan du svæve i den retning du peger, mens du slås. Nej det giver ingen mening. Tro mig når jeg siger at styringen er velfungerende og enkel at gå til. Du bliver taget igennem forskellige lektioner hvor du bliver fortrolig med at udnytte tyngdekraften og at kæmpe mod Nevi. Kampsystemet kræver ikke den store finesse og det giver en stor tilfredsstillelse at se forskellige former for fjender bukke under når du bruger dine specialangreb som giver masser af skade.

gr_02

Jeg har spillet en del titler på PS Vita og denne er noget af det bedste som er udgivet. Du vil opleve at kampene mod slutningen bliver noget vanskelige og det er den eneste anke jeg kan komme med. Der er masser af underholdning når du skal finde flere ædelstene og der er altid en bygning i det fjerne som du også lige skal udforske. Gravity Rush passer perfekt til PS Vita og det er en titel du ikke må snyde sig selv for. God fornøjelse.

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægTrailer: Temple Run – Brave
Næste indlægPræmiere på LEGO Batman 2 – DC Super Heroes
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
anmeldelse-gravity-rush-iiJeg har spillet en del titler på PS Vita og denne er noget af det bedste som er udgivet. Du vil opleve at kampene mod slutningen bliver noget vanskelige og det er den eneste anke jeg kan komme med. Der er masser af underholdning når du skal finde flere ædelstene og der er altid en bygning i det fjerne som du også lige skal udforske. Gravity Rush passer perfekt til PS Vita og det er en titel du ikke må snyde sig selv for. God fornøjelse.