Modnation_top

Denne sommer bydes der på en masse forskellige racing titler med realistisk præsentation, populær-musik fra kendte kunstnere og en masse andet lir man skal tage åh så seriøst. Til dem som ikke orker det pop-smarte, er det måske værd at kigge i retning af United Front Games’ Modnation Racers.

Det er muligt jeg er en blandt få, men jeg synes at kart-racing er skide skægt! Ikke noget med at købe og tune biler, indstille lufttryk og farvelægge monsteret. Det skal bare være action-packed, lettilgængeligt og ikke mindst sjovt. Dette leverer Modnation!

Når du kører løb gælder det om konstant, at bruge alle de midler du har til din rådighed. Du har ikke vundet før du har passeret målstregen, og en tidlig sejrsdans kan hurtigt ende i et selvforskyldt ben-spænd og en masse salte tårer. Her er intet catch-up system, som i Mario Kart, med ekstra fart og bedre våben til de bagerste, men du har masser af muligheder: Boost, skjold, og sideswiping, hvor man hamrer ind i siden af modstanderen og skubber ham af banen.

ModNation001

Dine moves kræver alle boost, som optjenes ved drifting, drafting eller tricks i luften. Det kræver konstant omtanke at vælge mellem fart eller skjold, og det er en af de fede ting i Modnation. Taktikken kommer også i spil med power-ups – jo flere du samler, desto vildere bliver dit våben, men du risikerer at miste det, hvis du bliver ramt i mellemtiden. Power-ups inkluderer vildere boosts, raket-angreb, lyn-angreb og miner. Alt, med undtagelse af boost, kan skydes bagud ved at holde launch-knappen inde.

06

Banerne er både sjove og inspirerende og spækket med forhindringer, gigantiske flyvehop, genveje og alskens anden underholdning. Loading-tiderne er acceptable, men efterlader alligevel tid til et enkelt suk og kik rundt i dit gamerum. Det bliver først rigtigt en gene, når man spiller local multiplayer og kun kan vælge en enkelt bane ad gangen. Her ville det være rart med mulighed for at lave en “playlist”, så ikke man skal ud i menuen og finde en ny bane hver gang, men ak. Du kan tilføje et hjerte til dine yndlingsbaner, men det er også det.

Grafikken på banerne er flot og med udemærkede detaljer, dog uden at være prangende. Jeg er ikke meget for tween-stilen på figurer og biler, men de endeløse customization muligheder gør alligevel, at man oftest ender med et resultat man kan holde ud. Lyden på karts, våben og omgivelserne følger resten af præsentationen og er af en fornuftig kvalitet. Musikken passer stilen fint og bliver aldrig hverken irriterende eller mindeværdig.

ModNation-Racers-15

Du har adgang til de forskellige features i spillet gennem Modspot, som er spillets base.
Her kører du frit rundt blandt andre online spillere og kan drøne på de virtuelle racerbaner i local split-screen op til 4 spillere, online, story-mode, eller udfordre spillere i samme Modspot som dig. Der er leaderboards og statuer af dagens bedste spiller og hans bil, og populære baner folk har udgivet. Mere om det om lidt.

MODNATION_1

Story mode byder på diverse udfordringer under løbene, som skal klares for at optjene genstande til sine egne kreationer. Historien, som bliver fortalt i cutscenes mellem løbene, passer fint til små og lidt ældre børn, men indeholder hverken overraskelser eller mindeværdige øjeblikke.
Du kan også køre i creation-station og lave en go-kart, figur eller bane, og det er her spillet virkelig fanger!
Jeg har allerede brugt de første 25+ timer på at lave baner, og det bliver kun sjovere for hver ny jeg starter på. Det kræver ikke mange timers øvelse at føle sig hjemme og nå det ønskede resultat, og en lækker tilfredshedsfornemmelse, når man får props for sin bane online, eller tæsker vennerne i sofaen på den. Du kan ofre så meget eller så lidt tid du vil på editoren, som også har en auto-populate track feature, der skaber både bane, omgivelser eller forhindringer, ved et enkelt tryk.

createtrack_02

Der er faktisk ikke meget skidt at sige om ModNation Racers. Spillet er dybt underholdende både når man kører løb og når man skaber sine egne ting og mere kan man ikke bede om. Load-tiderne, tween-stilen og nogle få designmæssige mærkværdigheder, som ikke at kunne vælge flere baner ad gangen, trækker lidt ned i mine øjne.
Dette rører dog ikke ved det faktum at spillet kyler timevis af underholdende, nervepirrende og actionfyldte øjeblikke efter dig, som alle kan have det sjovt med i lang tid. Det er et stort 4-tal!

Laaang levetid

Sjovt og let tilgængeligt gameplay

Solid online

Lidt lange loadtider