AOC er ude med en ny eSports monitor. Det er modellen AGON AG251FG som vi har kigget nærmere på. Den er 24,5” og har dermed samme størrelse som der anvendes til turneringer. Den maksimale opløsning er angivet til 2560 x 1440 ved 144 hz som er WQHD der ligger midt mellem den normale HD og UDH. Hvis du har en interesse i opløsningen og i monitorens understøttelse af Nvidia G-Sync så er det nok ikke denne du skal kigge efter. AOC selv anbefaler HD opløsningen på 1920 x 1080 hvor skærmen så kan køre 240 hz og det er her den kommer til sin ret.

Tilslutninger er helt standard. Der findes 1x HDMI, 1x DisplayPort, 4x USB 3.0, Audio out og mikrofon ind/ud. AG251FG understøtter desuden Nvidia Ultra Low Motion Blur der giver et mindre gnidret billede ved bevægelse. ULMB er primært hvis du skal bruge den til andet end FPS’ere. ULMB er alene aktivt ved 85hz, 100hz og 120hz. Der er også AOC’s egnen Flicker Free teknologi som giver et mere roligt billede. Når den skal anvendes til gaming så er 1 ms responstiden (grå til grå eller GTG) noget vigtigere. Hvis du selv vil afprøve forskellen mellem forskellige opdateringsfrekvenser på din egen skærm så har du en simpel lille test på https://www.testufo.com/

Jeg har haft den stående foran min almindelige AOC E2495S som efterhånden har nogle år på bagen og jeg kan konstatere er der er en mærkbar forbedring til en skærm med 1080p i 240 hz. Der er også sket en masse med designet som er blevet mat i kanten med god kraftig ramme. Der er også en lille holder indbygget til at holde dit headset. Du har også mulighed for både at anvende foden eller at bruge den medfølgende plads og hænge den på et standard VESA 100 ophæg. Den mekaniske stabilitet i foden og monitoren er rigtig god. Har du plads kan du komme til at kantstille foden så du lettere kan have plads til tastaturet.

Der er en traditionel On Screeen Display (ODS) som benyttes til at indstille monitoren. Knapperne er placeret nederst til højre ved power indikatoren. Det undrer mig at det ikke er muligt at slå vælge lyset i power indikatoren fra. Det er ikke smart at have forstyrrende elementer på kanten af skærmen når nu resten er lavet i en mat grå som netop fjerner genskæret fra andre lyskilder. Skærmen har i sig selv en glimrende kontrast på 1000:1 og med TN (Twisted Nematic) panelet så får du et klar billede. Der er slet ikke den efterglød jeg nogle gange ser på IPS panelerne. Ja så er betragtningsvinklen på et TN panel dårligere. Det betyder så stort set ikke noget når der er tale om en eSport monitor.

AOC AGON AG251FG styrke ligger i den lyn hurtige opdatering af skærmen. Dermed er det også primært en monitor til den krævende FPS spiller, som ind i mellem også spiller andet og derfor gerne vil kunne nyde en bedre grafik.

Tak til Primetime og AOC for at gøre denne anmeldelse mulig.

Læs mere her: https://www.aocgaming.com/en/products/ag251fg

TL;DR
Vurdering
Forrige indlæg3 nye PS4 controllere anonceret
Næste indlægAlien: Covenant anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
aoc-agon-ag251fg-anmeldelseAOC AGON AG251FG styrke ligger i den lyn hurtige opdatering af skærmen. Dermed er det også primært en monitor til den krævende FPS spiller, som ind i mellem også spiller andet og derfor gerne vil kunne nyde en bedre grafik.