Vinderen af GT Academy Jann Mardenborough udlevede den vildeste drengedrøm da han fra en helikopter styrede en racerbil rundt på Silverstone – med en PlayStation-controller. Nissan GB har skabt superbilen, og engangsprojektet er sat i værk for at fejre udgivelsen af Gran Turismo Sport, som udkommer den 18. oktober.

Det kræver ikke mere end et par ryk med tommelfingeren for at slippe kræfterne løs på den nye specialbyggede Nissan GT-R. Bilen har en topfart på 315 km/t, og alle hestekræfterne kan slippes løs gennem en helt almindelig PlayStation-controller.

Specialbilen er blevet realiseret i forbindelse med udgivelsen af det længe ventede Gran Turismo Sport.

Vinderen af GT Academy, som gør almindelige gamere til professionelle racerkørere, Jann Mardenborough, afprøvede bilen på en af racersportens mest legendariske baner, Silverstone Circuit. Han styrede bilen fra cockpittet i en helikopter.

”Det her er virkelig noget, som man kun oplever én gang. GT-R /C’en bragte gaming og motorsport sammen på en måde, jeg har aldrig havde troet, jeg skulle opleve. Styringen var meget mere præcis, end jeg nogensinde kunne have forestillet mig,” siger Jann Mardenborough.

Et helt unikt projekt
Den helt umodificerede PlayStation-controller er forbundet med en mikrocomputer, der registrerer controllerens bevægelser og overfører dem til styringen i bilen. Controlleren har en rækkevidde på en kilometer, og for at hjælpe Jann Mardenborough med at bedømme bilens fart fra helikopteren, fik han et direkte feed fra sensorer, der var placeret i bilen.

GT-R /C’en er også udstyret med to separate fjernstyringssystemer. På den måde kan yderligere to operatører tage over for at bremse og slukke motoren, hvis noget skulle gå galt på banen.

Om Gran Turismo Sport
Når Gran Turismo Sport udkommer den 18. oktober er det starten på en ny æra indenfor racerspil. Spillere kan opleve mere end 158 af verdens hurtigste biler. Nogle af bilerne er sågar prototyper, som er specifikt udviklet til kun at være tilgængelige i spillet.

Gran Turismo Sport er både for de erfarne og de nye spillere, og indeholder blandt andet turneringer og løb, der er godkendt af det internationale motorsportsforbund, FIA.