Tidligt søndag morgen, dansk tid, sikrede Astralis sig en plads i den ene semifinale via en stensikker sejr på 2-0 over Sveriges bedste hold gennem tiden, NiP (Ninjas in Pyjamas). Modstanderen i semifinalen er ingen ringere end polske Virtus Pro, som må være voldsomt revanchesultne efter nederlaget i den vanvittige Major-finale for et par uger siden.

Der stod Astralis på det hele igennem hele kvartfinale-opgøret, og In-game leader, Lukas ”gla1ve” Rossander følte sig godt tilpas i MGM Grand Arena:

– Astralis har altid haft det svært mod NiP, men vi havde gjort vores forarbejde og forberedt os optimalt på dem. Lige fra start følte vi, at vi havde kampen, hvor vi ville have den og alle på holdet leverede. Når vi gør det, ved vi, at vi er svære at slå, så da vi vandt første map ret sikkert, var det egentlig bare, at fortsætte – det gjorde vi, og sejren kom aldrig i fare.

Modstanderen i semifinalen bliver polske Virtus Pro – et hold, som Rossander har stor respekt for:

– Man behøver bare at tage et kig på Major-finalen, hvis man er i tvivl om, hvilken slags kamp det bliver. De er helt sikkert revanchelystne efter den måde, vi slog dem sidst, men vi føler, vi har et mentalt overtag og det skal vi udnytte. Det bliver dog en tæt og hård kamp, og vi skal levere 100%, hvis vi skal i finalen.
– Der er efter sigende solgt mange billetter til søndagens kampe, og i dén arena bliver det en vild oplevelse at spille semifinale. Det er for vildt at sidde i den arena, hvor man har set så mange legender og det giver bare ekstra blod på tanden, at spille derinde. Der er en helt speciel atmosfære herovre, og det er nu, det virkelig gælder. Det kan man godt mærke.

Også North vandt deres kvartfinaleopgør, og der er dermed mulighed for et rent dansk opgør i en eventuel finale tidligt mandag morgen, dansk tid. Det er dog ikke noget, Lukas Rossander tænker meget på:

– Det viser, at dansk Counterstrike er i fremgang i øjeblikket, men det er ikke noget, vi bruger energi på lige nu. Vi har en ekstremt vigtig semifinale foran os. Vinder vi den, kan vi begynde at tænke på finalen, men ikke et sekund før, slår Astralis’ in-game leader fast.

Astralis spiller første semifinale, som er programsat til kl. 20:00 søndag, dansk tid.

Samlet præmiepulje er 450.000 usd, hvoraf 200.000 usd går til det vindende hold. Både de to semifinaler og finalen afvikles søndag i Las Vegas og kampene kan følges online på dreamhack.tv.

Læs mere om turneringen på dreamhack.com/vegas
Semifinalerne og finalen kan følges live via dreamhack.tv