Verdens absolut bedste Counter-Strike hold mødes i denne weekend i polske Krakow, hvor den samlede præmiesum lyder på 1 million dollars. Både North og Astralis er repræsenteret i kvartfinalerne, hvor Astralis fredag lægger ud og North spiller lørdag mod polske Virtus Pro, som Astralis besejrede i den seneste Major-finale i Atlanta.

Astralis trak den sværest tænkelige modstander, da modstanderne i kvartfinalen til årets anden og sidste Major-turnering skulle findes. SK Gaming, som for lidt over en måned siden overtog Astralis’ førsteplads på verdensranglisten, bliver modstander i det mange allerede kalder den moralske finale.

Astralis indtager pt tredjepladsen på verdensranglisten, og da både nummer 2 fra FaZe Clan og franske G2, der pt er nummer 4 på listen, begge er røget ud i gruppespillet, er det de to absolut højest rangerede hold, der fredag eftermiddag kl. 16:30 mødes i Krakow’s gigantiske Tauron Arena.

Citater:

Nicolai ”dev1ce” Reedtz:

-Det er ekstremt vigtigt, at kvalificere sig blandt de 8 bedste hold. Vi har nået vores første delmål og alt kan ske herfra. Samtidig betyder det, at vi undgår at skulle ud i en lang kvalifikationsturnering næste gang, da de bedste 8 fra turneringen her er direkte kvalificeret til næste Major.

-Vi har forbedret os gennem turneringen og kvartfinalen mod franske G2 var vores bedste indtil videre.

-Det bliver fedt at spille på scenen i arenaen. De forventer fuldt hus søndag, men allerede fredag og lørdag kommer der mange. Vi ved, vi kan gå hele vejen, hvis alle rammer topniveauet, men verdenstoppen er lige nu så tæt, at det er komplet umuligt at forudse, hvem der ender i finalen. De stærkeste hold er sindssygt gode i øjeblikket – det må være virkelig fedt at være tilskuer. Også fordi arenaen er bygget op som den er. Det bliver vildt derinde, konstaterer ”dev1ce”.

Andreas ”Xyp9x” Højsleth:

– Selvom det nok er det sværeste hold af alle, reagerede vi vist mest af alt bare en konstatering af, at vi jo skal slå dem, hvis vi skal vinde vores anden Major i træk. Det var ikke sådan, at vi sad og håbede, at vi ikke trak dem eller nogle andre, vi var bare spændt på at finde ud af, hvem vi skulle møde, så vi kunne gå i gang med at forberede os.

– Vi tabte til dem i gruppespillet i en ”best of 1” kamp, hvor man kun spiller ét map, men det her er en kvartfinale og ”best of 3”, som spilles i selve arenaen, så det er en helt anden kamp end i gruppespillet. De var vanvittigt gode i første kamp og når vi ikke selv er på toppen, bliver det svært. Hvis jeg skal pege på én ting, vi skal forbedre er det kommunikationen, men selvfølgelig skal vi spille op til vores bedste for at slå dem. Vi føler os bedre og bedre tilpas hernede og det tror jeg også, man kunne se i kampen mod G2. Det er det spil, vi skal fortsætte, så ved vi, at vi kan gøre det.

– Vi kommer mest til at fokusere på vores eget spil. Vi er forberedt til tænderne til denne turnering og vi har opnået et delmål ved at blive blandt de 8 bedste og dermed kvalificeret os direkte til den næste Major, men vi vil mere. Det bliver helt sikkert en tæt kamp i dag, og vi vil gøre alt for at vinde den!

Der er i alt afholdt 11 Majors og tre af Astralis-spillerne indtog med kvartfinale-kvalifikationen en helt speciel rekord: ”dev1ce” er sammen med Peter ”dupreeh” Rasmussen og Andreas ”Xyp9x” Højsleth nemlig de eneste spillere, der har kvalificeret sig til mindst kvartfinalerne i alle 11 majors. Ingen andre spillere i verden har formået at være kvalificere sig blandt de 8 sidste i alle turneringer, så det bliver ikke rutinen, det danske hold taber på i dagens kvartfinale.

Kvartfinalen spilles kl. 16:30 dansk tid og kan blandt andet følges på twitch.tv/pgl. Der har indtil videre været mere end 1 million unikke følgere til kampene i gruppespillet, hvor finalekampene historisk tiltrækker markant flere seere.