Atomicrop er netop udkommet i Early Access på Epic Games Store. Du har fået en lidt blandet nyhed. Du har arvet en gård efter et afdød familien medlem. Herfra er det faktisk kun dårlige nyheder for en atomkrig udsletter alt andet end din gård. Så skal du i gang med at dyrke forskellige former for muterede grønsager mens du forsvarer dit lille stykke jord fra bevæbnede kaniner, dræber orme og mange andre særprægede skabninger som enten ønsker dig død eller vil spise dine afgrøder.

Det er udgivet af Raw Fury og udvikleren Bird Bath Games beskriver selv spillet som en action rouge-like farming simulator. Der er rigtigt meget at holde styr på. Du skal ud at finde frø samtidig med at du skal dyrke dit lille stykke land. Du er hele tiden i fare fordi det lokale dyreliv er blevet både regressivt og svært bevæbnet. Heldigvis kan du gøre flere ting på én gang. Du har mulighed for at skyde samtidig med at du f.eks. vander eller så nye planter. Det kommer til at tage nogle forsøg inde du har helt styr på hvad det er som sker. Det er et hektisk gameplay.

I løbet af dagen er der ganske få fjender så kan koncentrere dig om det er dyrke jorden. Du bruger venstre knap på musen til de fleste aktiviteter som har med dyrkning at gøre. Heldigvis kan du vande helt automatisk. Ulempen er at det så bliver en smule hektisk indtil du er mere fortrolig med hvordan spillet fungerer. Der er ikke noget med at gemme undervejs så du skal hele tiden holde dig i live. Der er rigtig meget hvor du skal rende rundt og skyde. Det synes jeg personligt er rigtigt fint for alt for meget nussen rundt og plante smil og plante solskin er lidt for tamt.

Så en af de fede ting er at du skal ud i den atombombede verden for at finde forsyninger til din gård. Her møder du de militante kaniner som bevogter nye frø. Det er ikke alt sammen skidt for du kan finde f.eks. grise som hjælper med at bearbejde jorden. Så bliver det lidt lettere end at du hele tiden skal ud at finde en ny hakke for at udvide din mark. Det er vigtigt at du udforsker områder om dagen for så snart det bliver mørkt så vågner alle de muterede skabninger. De er sultne og du står i vejen for deres næste måltid. Så er det bare om at kommet tilbage og forsvare dine planter.

Du kan også dyrke roser som du kan give til NPC’ere i den by hvor du kan sælge dine grønsager. Den bliver du automatisk fløjet ind til hver gang en sæson er overstået. Samler du nok roser kan du også blive gift. Det er altid bedre at være to når du skal kæmpe for overlevelse. Det er rougelike så husk på at hvis du dør så skal du starte forfra.

Atomicrop er en sjov indie oplevelse selvom den selvfølgelig er lidt upoleret her hvor den netop er udkommet i Early Access. Bird Bath Games har allerede nu en fin balance mellem det at dyrke, dræbe og udforske. Noget som jeg gerne ser de arbejder på er balancen i våben. Du kan bruge næsten alt det du tjener på nye våben som kun holder en sæson. Dermed bliver det en udfordring at få dine penge til række til udvidelsen af gården. Jeg håber også det kommer på andet end Epic Games Store.

Der er tilbud den kommende uge så før du køber jo billigere er det.