Hvis du er til god musik og et par lys sværd, så er det her du skal se med. Vi ser nu nærmere på Beat Saber som netop er udkommet i en PS4 version.

Hvis man nævner musikalske spil kommer man ikke uden om spil som Rock Band. Guitar Hero Live som vi var meget glade for i vores anmeldelse må man hellere ikke glemme. Men nu skal vi prøve at gå i en helt anden musikalsk retning.

Efter Beat Saber først udkom i en PC udgave har spillet trukket en masse opmærksomhed. Først og fremmest har det fået meget opmærksomhed fordi det er lavet som en vild lyssværd musikoplevelse. Når man har set dette spil eller en video, er det et spil man bare må prøve.

VR brillerne er nu taget på og vi hopper ind i den musikalske virtuelle musik verden. Hvis man ikke har prøvet spillet før, er der heldigvis en god tutorial som fører dig godt igennem hvordan spillet skal spilles.

Det er lige til at gå i gang med Beat Saber. For selvom man skal sørge for at følge rytmen og slå de ”musikalske kasser” på det rigtige tidspunkt, er det ikke så galt som det ser ud. Man har et lys sværd i hver hånd. Og med dem skal man ramme de kasser fra den rigtige side (på det rigtige tidspunkt).

Spillet starter blødt ud. Og giver man ikke op fra starten af, så er man hurtigt inde i hvordan spillets mekanisme fungerer. Det starter heldigvis ud med sange hvor det ikke går alt for stærkt. Men inden du ved af det, så er der fuld knald på og en masse nye udfordringer.

Man kan ikke sige at Beat Saber har et kæmpe musik katalog (16 sange). Men selvom der ikke er lige så mange sange som man ser i andre lignende spil, skal man ikke lade sig snyde. Disse sange der er passer perfekt til spillets størrelse. Man kan også komme ud for at skulle spille nogle af sangene igennem i højere hastighed. Det kan godt give vilde udfordringer.

Beat Saber ligger ikke op til det er et kæmpe spil. Men vi kan med det samme godt love jer en masse timers underholdning. For der er krav i alle de baner der er i spillet. Og jo længere man kommer jo mere krævende bliver det at klare skærene. Det er tit et point mål der skal klares, men det er også en udfordring i sig selv en gang imellem.

Som man kan se i de videoer der er ude fra spillet, kan man se at Beat Saber er bygget op omkring en meget simpelt grafisk flade. Dette passer perfekt ind i dette lys sværd univers. Man lever sig 110 procent ind i denne verden og man føler man er en del af den med det samme.

Man skal inden man kommer for godt igang huske at gå indstillingerne igennem i spillet. Det lærte vi på den hårde måde. Det var direkte umuligt at bukke sig for objekter der kom imod en. Vi fandt ud af det var fordi man skal indstille ens højde i forhold til gulvet. Da dette var gjort blev spillet meget nemmere.

Det skal dog siges man skal passe på man ikke bliver hevet for meget ind i den verden. Man kan nemt bruge en time eller to før man får det VR headset af igen. For man skaber sig en lille afhængighed af spillet når man er i gang. For man kan jo godt lige tage en lille sang eller 10 mere inden man stopper.

En anden fordel ved dette er man får dyrket dagens motion når man spiller det. Mange af sangene er i et godt tempo hvilket gør man nemt får sved på panden. Pulsuret der var på under anmeldelsen af dette spil mente endda man var i gang med dynamisk træning når der blev spillet Beat Saber.

Hvis Luke Skywalker er musikalsk anlagt vil han med sikkerhed elske Beat Saber. Vi kan i hvert fald give spillet en varm anbefaling, og måske kalde det en must have VR titel til PlayStation VR.

Beat Saber er et spil der kan hives frem igen og igen. For selvom man syntes man er god til det, så kommer der altid lige et bump på vejen som lige skal klares.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægCarcassonne anmeldelse
Næste indlægFitness Boxing anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
beat-saber-anmeldelseHvis Luke Skywalker er musikalsk anlagt vil han med sikkerhed elske Beat Saber. Vi kan i hvert fald give spillet en varm anbefaling, og måske kalde det en must have VR titel til PlayStation VR.