Brætspil ser man ikke mange af på Nintendo Switch. Men nu kan vi byde velkommen til Carcassonne som netop er landet på denne hybrid konsol.

Inden vi går i gang med anmeldelsen, vil vi for en god ordens skyld kort ridse op hvad Carcassonne er for en størrelse. Spillet er et brætspil som foregår i middelalderen.

Carcassonne er et spil som bygger sig op stille og roligt. Man har ikke et fuldt bræt med det samme, som i traditionelle brætspil. Man bygger selv ens bræt op hver gang det er ens tur. Man skal tænke over hvilke valg man tager. Når man ligger en brik på bordet kan man nemlig indtage byer og meget andet. Se eventuelt video der er vedhæftet for en kort intro til dette.

Spillet er nemt at gå til og man er hurtigt i gang. Eller det er måske en sandhed med visse modifikationer. Man skal lige finde ud af hvad spillet går ud på inden man er kørende. For i starten er det meget forvirrende. Men når man har luret hvad spillet går ud på er man nemt kørende.

I Switch versionen af Carcassonne er der selvfølgelig alt det som er udgivet til spillet på andre platforme. Det er fordelen ved man får en senere udgivelse. Men selvom det er inklusiv alt mangler der desværre noget endnu.

Det er svært at forstå at vi skriver 2018 og der ingen ordentlig online mulighed er. Man kan i hvert fald sige at der er satset 100 procent på ren sofahygge og ikke andet. Dette er i sig selv også fint nok, men Carcassonne er ikke et spil som henvender sig til det brede publikum. Så det er nok ikke alle der kan finde en masse venner de kan hive med hjem og spille spillet.

En ting der er super fedt ved Nintendo Switch er controllernes vilde HD Rumble. Den har udviklerne af Carcassonne desværre ikke hørt noget om. For når man spiller og der kommer en vibration, er man bange for ens controller er ved at skille ad. Den får fuld skrald hver gang den vibrerer. Og det værste af det hele, så kan man på ingen måde slå vibration fra hvilket er meget underligt.

Og når vi er ved det som desværre ikke er så godt. Så kan vi også berette visse problemer med kamera vinklerne som ikke altid lige er som man vil. Det virker lidt som man bare har ported spillet til Switch uden egentligt at tilpasse det konsollen. Det er lidt ærgeligt.

Carcassonne er et spil som man kan bruge mange timer på. For det er ret underholdende når man kommer i gang med det. Spillet er et af dem man kan tage frem en gang imellem når man lige skal bruge en times tid på en fornuftig måde. Man finder hele tiden nye taktikker man lige skal prøve af for at se om klarer den bedre.

Taler man brætspil til Switch, så er Carcassonne et godt bud på et spil der kan stå i samlingen. Spillet er meget underholdende hvis man ser bort fra de par dårlige oplevelser vi havde med spillet.

Hvis man ikke ønsker at have Carcassonne som fysisk brætspil, så kan Switchen sagtens ordne sagerne for en. For så kan man jo også altid have spillet med sig når man er på farten.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægEr du klar til VR?
Næste indlægBeat Saber anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
carcassonne-anmeldelseTaler man brætspil til Switch, så er Carcassonne et godt bud på et spil der kan stå i samlingen. Spillet er meget underholdende hvis man ser bort fra de par dårlige oplevelser vi havde med spillet.