De 50 mm store enheder i Blue’s Lola headset fylder mine øregange med Joker J’s ”Spændt op til Lir”. Han rapper løs og er ”old school som Donkey Kong og Betamax”, hvilket på sin vis passer godt til lige nøjagtigt Lola. Blue er mest kendt for mikrofoner i alle afskygninger. Vi har tidligere anmeldt Snowball som aktuelt er en af de mest solgte på Amazon. Lola er Blue’s andet skud på et klassisk HiFi headset. Det første, Blue Mo-Fi, ramte markedet sidste år.

Lola adskiller sig fra Mo-Fi ved at være passivt. Det vil sige at der hverken er forstærkere eller anden form for elektronik indbygget i headsettet. Designmæssigt ligner de hinanden. Kopperne er store og dybe så de let dækker hele øret uden at klemme. Der er buer og hængsler hvor det ikke forventes og det giver dem et helt karakteristisk udtryk. Noget som forbavser, er manglen på dimser til at justerer så det passer til dit hoved. På Mo-Fi var der en knap og den er på Lola væk. Jeg tager dem prøvende på og kan konstatere at de må magisk vist tilpasser sig mine øre og hoved. Samtidig lukker de effektivt alle forstyrrende lyde ude. Jeg kan hverken høre konen eller kattene. Det er utroligt behageligt at have på selvom vægten på små 400 gram godt kan mærkes efter et par timers anvendelse.

blue-lola

Når jeg starter med Joker J og referencen til old school er det fordi Lola er som taget ud af 80’erne design skole for HiFi. I moderne headsets er elektronik det universelle svar på at skabe en lydoplevelse, mens det i 80’erne var et spørgsmål om materiale valgt og design. Lyd er luft der bevæger sig og jo større og mere tæt et rum du har, jo mere luft kan du flytte. Samtidig skaber et lukket rum bedre betingelser for at det kun er lyden fra højtalerenhederne der kan høres. Det har Blue skabt i Lola først med de 50 mm store fiberforstærkede højtalerenheder og dernæst med det store rum som kopperne udgør. Det virker rigtigt godt.

Jeg har prøvet forskellige lydkilder og typer gennem de seneste to uger. Jeg har lyttet til en bred viste af musik lige fra klassisk klaver over dansemusik til rock. Samtidig har jeg set forskellige former for film hvor de action prægede for alvor viser styrken i et passivt headset. Lyd oplevelsen bliver som jeg husker den fra biografen med en flot dynamisk bredde. Min hørelse er ikke den bedste så specifikationerne med 15hz til 20khz er mere end rigeligt for mig. Jeg er mest imponeret af Lola’s evne til både at formidle samtale klart og tydeligt for et øjeblik efter at mestre den høje lyd fra en action scene. Det er noget hvor jeg ellers normalt enten er nød til at skue ned eller op alt efter scenen.

blue-lola-02

Lola leveres med et kort kabel med volumen kontrol, et langt kabel som let rækker fra forstærkeren til sofaen. Helt i stil med old school så er det en adapter med som omsætter fra ¼ tomme jack til 3,5 mm jack. Det er min vurdering at Lola egner sig bedst til hjemmet. Det store design gør det vanskeligt at pakke ned hvis du har anvendt det på tur. Jeg synes også det vil være synd at skramme det selvom der er en udmærket taske med som kan holde både headset og kabler.

Blue Lola er et enestående godt headset. Det har en glimrende lyd med masser af dybde i bassen og en tydeligt gengivelsen gennem hele frekvens spekteret. Det helt unikke design sikrer at Lola både sidder sikkert og komfortabel. Det viser at man med det rette valg af materialer og innovativ design sagtens kan skabe noget der er tæt ved det perfekte passive headset.

Tak til Blue og Related.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNyt indhold til LEGO Dimensions baseret på Batman Movie og Knight Rider i 2017
Næste indlægLeague of Legends brætspil annonceret
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
blue-lola-anmeldelseBlue Lola er et enestående godt headset. Det har en glimrende lyd med masser af dybde i bassen og en tydeligt gengivelsen gennem hele frekvens spekteret. Det helt unikke design sikrer at Lola både sidder sikkert og komfortabel. Det viser at man med det rette valg af materialer og innovativ design sagtens kan skabe noget der er tæt ved det perfekte passive headset.