Blue Snowball – Anmeldelse

0
2884

Her i sommervarmen tager vi temperaturen på en række af Blue’s mikrofoner. Denne gang er det klassikeren Snowball vi ser nærmere på. Det er en rigtigt god model hvis du for første gang skal ud at investere i en rigtig mikrofon. Vi har tidligere kigget på lillebroderen iCE som i modsætning til denne model kun har ét optagemønster fordi den kun har en mikrofon. Her er denne Snowball model både med to mikrofoner og en bedre stander.

Standeren incl. højde kan justeres

Så er vi allerede nået til hvad der adskiller forskellige mikrofoner. Det er bl.a. hvilket optagemønster de har. Snowball har tre forskellige, som du kan vælge imellem på omskiftere lige over USB-tilslutning.

USB og omskifter

Vælger du 1 så er optageområdet formet som et hjerte. Derfor kaldes denne også for cardioid eller unidirectional. Den er bedst eget til podcasting, streaming, chat eller musik og sang. Indstilling 2 er også cardioid med en dæmpning på 10dB så kraftige instrumenter eller tale ikke er så fremtændende i lydbilledet. Det giver dermed et mere ensartet lydbillede hvis det støjer fra omgivelserne. Stiller du omskifteren på 3 så får du et optagemønster som er cirkulært. Dette kaldes for omni eller omnidirectional. Dermed optager Snowball fra både den mikrofon der sidder på fronten og via den mikrofon der sidder på bagsiden. Denne indstilling er bedst egnet hvis der er flere i et rum. Det kan være et interview, tele-konference eller hvis et band skal optage. For at afslutte optagemønstre så findes der også et 8-tals mønster eller bidirectional. Der kan skabes en række varianter ved at kombinerer de tre typer af optageområder som du ser herunder.

Tak til https://blog.discmakers.com/2015/03/pros-and-cons-of-the-figure-8-mic/

Snowball er også en USB tilsluttet mikrofon i modsætning til den som findes i dit headset som tilsluttes med 3,5mm analoge jack stik. Det signal som kommer ud af Snowball er digitalt og kan derfor let behandles af din computer. Så det virker helt sikkert uanset om du bruger YouTube, SoundCloud, Skype, Twitch, FaceTime, Garageband, iMovie, Pro Tools, Audacit, Discord, Open Broadcaster Software eller noget helt andet. Tilslut mikrofonen og glem så alt om den. Det virker bare.

Elektronik inde i Snowball som omsætter analog til digital USB.

Lyden bliver omsat til elektriske impulser når en tynd membran sættes i bevægelse af lydbølgerne. Dette kaldes en transducer og er som en lille generator der skaber strøm via lydbølger. Jo større overflade membranen har, jo lettere kan den omsætte lydbølger til elektricitet. Der findes to mikrofontyper: dynamisk og kondensator. Den dynamiske mikrofon er mindre lydfølsom og dermed bedre egnet hvor det generelle lydtryk er stort f.eks. ved live koncerter. En dynamisk mikrofon er teknisk set en spejlvendt højtaler. Kondensatormikrofoner kræver strøm for at fungerer. Der sættes strøm til transduceren som derved lettere kan adskille elektrisk støj fra den som du gerne vil optage. Denne strøm kaldes en fantomspænding. Det svarer til at have en stor tragt foran mikrofonen for derved at skabe et større lydtryk. Dermed bliver kondensatormikrofoner mere følsomme og egner sig godt til at fange specielt de høje frekvenser. De bliver ofte anvendt i studier. På lydsiden så er Snowball født med to kondensatormikrofoner. Når du har en rigtigt størrelse mikrofon så er der også plads til en enhed som er noget større. Det giver alle muligheder for at have en sprød og klar lyd.

Her kan du se størrelsen på transduceren.

Snowball har en glimrende lydkvalitet og er rigtig enkel at sætte op. Den er lavet til førstegangskøbere og derfor er bitraten også fast til 44,1kHz/16 bit hvilket reelt er det eneste som jeg objektivt kan sætte en finger på. I nogle sammenhænge ville det være dejligt med lidt fleksibilitet. Det er smart med cardioid med 10dB dæmpning hvis du tager den med ud for at lave interviews eller podcasts. Jeg synes også den er dekorativ og byggekvaliteten er der heller ikke en finger at sætte på. Den fås også i stort og blankpoleret stål.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægPlayStation Plus for juli 2019
Næste indlægMario Tennis Aces har fået sin sidste karakter
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS4. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.