Så er vi ved at være et godt stykker inde i sommerferien hvor vi anmelder et udvalg af Blue’s mikrofoner. Vi har nu anmeldt Snowball og nu er vi kommet til Yeti og Yeti Nano der også er USB tilsluttede. Yeti er faktisk en 10 år gammel model som stadig er lige så aktuel i dag som den var for 10 år siden. Den er så populær at der for et års tid siden dukkende en lillebror op i form af Nano. De deler en helt række funktioner og derfor er det en samlet vurdering af de to. Nedenfor kan du se størrelses forskellen på de to modeller.

På forsiden finder du både en mute knap og en volumenkontrol til headset som tilsluttes direkte til Yeti. I Nano er mute knappen og volumen integreret. Du trykker på knappen for at mute og drejer for volumen. På Yeti blinker den røde LED når du er muted og på Nano lyser ringen omkring knappen rødt. Den er grøn når mikrofonen er aktiv og på Yeti lyser den konstant rød. Begge har en solid og tung fod så de bliver hvor du har sat dem. På Nano kan kablerne føres under foden hvor der er en lille rille mens Yeti har en åbning i holderen. Begge kan også anvende en standard holder. På Nano er gevindet mindre og passer med det du finder på et kamera. Der er en aluminiumsadapter med hvis du skal bruge standard mikrofongevind. Der er også forskel på USB stikket. På den originale Yeti er det Mini USB-B mens Nano anvender den mindre og nyere Micro-USB-B. Ja det der USB er blevet en jungle. Der er kabler med i en god længe så det er ikke noget du behøver at tænke på.

På bagsiden finder du knappen til optagemønster hvor storebror i kraft af flere mikrofoner også har flere optagemønstre. Du kan i vores Snowball anmeldelse se mere om de forskellige optagemønstre. Nano har omni og cardio hvilket dækker langt de fleste formål, mens Yeti desuden har stereo og ottetals mønster (bidirectional). Storebror har også en knap til at styre følsomheden af mikrofonen. Det betyder, at du direkte fra mikrofonen kan ændre optagestyrken uden at skulle forbi opsætningen på din PC. Det er specielt godt hvis du skifter opstilling, spil og/eller anvendelse. Det kunne være en gæst som deltager i din podcast. Fælles for begge er at du får mikrofonlyden uden forsinkelse mixet ind i lyden til hovedtelefonerne. Det gør det super enkelt at sikre du har det rigtige forhold med din stemme og den spillyd som du streamer eller optager.

Hvis du har plads så har Blue deres mikrofonarm Compass. Den passer uden adapter til både Yeti og Nano da selve bommen har begge gevind. Den har også en kanal til at skjule kabler. Som du kan se på billedet så er den i mit lille kontor lige det største. Har du et fritstående skrivebord er det noget bedre. Bommen isolerer også for den støj der kan opstå når du bruger skrivebordet eller skramler rundt med en kop. Vil du have mikrofonen helt isoleret så kan du f.eks. anvende Blue Radius hvor mikrofonen hænger i en elastisk holder. Det vil så være samme opsætning som anvendes i et lydstudie. Husk at mikrofonen skal placeres lodret så du taler ind hvor transducerene er placeret. Du skal ikke tale ned i den som du f.eks. ser til koncerter eller ved TV interview.

Der er som sædvanlig intet at udsætte på kvalitet af lyden eller byggekvaliteten. Jeg synes stadig at retro 50er designet er lækkert og på en eller anden måde stadig meget tidløst. Jeg er også til funktionelt design og det leverer Blue uden at det bliver industrielt. Hvis du er klar til det næste tekniske niveau i lyd til din stream eller podcast så er Yeti modellerne et rigtigt godt valg. Det er følsomme kondensatormikrofoner og med 5 volt USB-tilslutning får du de vigtigste funktioner direkte på mikrofonen. Det giver en lettelse når du streamer eller laver podcasts. Tager du dit udstyr med på farten så er Nano et lettere alternativ til storebror.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægTropico 6 udgives snart på konsol
Næste indlægWarner Bros. efterlyser Danmarks største Batman-samler
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
blue-yeti-anmeldelseBlue Yeti modellerne er for dig som er klar til skabe en bedre lydoplevelse for alle der følger din stream eller podcast. Kniber det med plads eller skal du tage din mikrofon med på tur er Blue Yeti Nano et godt valg. Det vigtigste er at du har en direkte hovedtelefontilslutning som mixer mikrofonlyden ind uden forsinkelse. Yeti eller Nano det er op til dig.