Vi har tidligere kigget på bl.a. Snowball og headset fra Blue. Lige nu er de aktuelle med en mindre model af deres populære Yeti. Den er til dig som ønsker en mikrofon i en god kvalitet selvom du ikke har så meget plads. Lidt som mig. Det er som om mit skrivebord efter et stykke tid sander til så jo minder ting fylder jo mere kan jeg have plads til.

Hvis det ikke var for størrelsen så ville jeg tro at jeg stod med en Yeti mellem hænderne. Nano ser ligedan ud selvom den er skrumpet. Der er et par enkelt ting som er forskellige. Volumenknappen og mute er nu integreret i samme knap. Et let tryk skifter status og er farven på ringen rundt i kanten af knappen rød er du mutet og er den grøn er mikrofonen aktiv. Standeren er af metal og har en tyngde så den ikke skøjter rundt på skrivebordet. Der er i foden af standeren lavet plads til at du kan have kablerne pænt ført bagud. Som du kan se er kabelstyring ikke noget jeg gør det store i.

 

Der er også en knap på bagsiden hvor du kan vælge om mikrofonen skal være omni eller retningsbestemt.  Vælger du omni (omnidirectional), som er cirklen, opfanger Yeti lyd hele vejen rundt. Når du vælger retningsbestemt, som kaldes cardioid eller hjerteformet, så opfanger Yeti primært lyden forfra. Det er et spørgsmål om hvad du anvender den til. Skal du bruge den til lyd mens du streamer eller fordi du skal indtale et lydspor, så er cardioid den bedste. Benytter du den hvor der er flere rundt om et bord eller vil du have baggrundsstøj (ambiance hvis det skal være fint) med, så benyt omni. Skal du bruge flere typer så skal du have fat i storesøster Yeti. Hun kan også indstilles til 8-tal (bi-directional) som er velegnet til interview og en speciel stereo hvor den primært opfanger lyd fra venstre og højre. Yeti Nano er til streamere og her er de to indstillinger tilstrækkelige.

Teknisk set er Yeti bygget med kondensator mikrofoner som er specielt lyd følsomme. Den har to, hvilket også er det som bestemmer de mønstre som Yeti Nano kan opfange. Storesøster Yeti har 3 og dermed også de flere muligheder som nævnt ovenfor. Den producerer også 24 bit lyd med en samplingsfrekvens på 48kHz. Til sammenligning anvender en CD 16 bit. Yderlige tekniske specifikationer findes nederst. Du kan downloade Blue Sherpa programmet hvis du gerne vil lege med indstilling af lyden. Jeg har brugt det til at opdaterer firmware. Lagt de fleste programmer har de justeringsmuligheder som er nødvendige for at få et klar og tydeligt lydbillede. Skal du anvende den til f.eks. Skype eller tilsvarende hvor Windows gerne vil bestemme, så slå lydstyringsautomatikken fra. Ellers kan du opleve at lyden varierer i styrke. Den er en klassiker.

 

 

Vi du gerne have Yeti Nano monteret på noget andet så på bunden et gevind som passer til skruen på en standard kamera fod. Skal du anvende en bom eller noget som er designet til mikrofoner, så er der en aluminiumsadapter med så du også har denne mulighed. Jeg har anvendt den medfølgende stander. Det er velfungerende til opgaven. Mange professionelle mikrofoner kræver masser af opsætning for at få den bedste lyd. Yeti Nano kommer fra fabrikken med en opsætning som vil passe til langt de fleste behov. Jeg er også meget tilfreds med hovedtelefonudgangen i bunden af mikrofonen. Der gør at der ikke er nogen forsinkelse mellem det du siger og feedback til headsettet. Du kan anvende den med USB-C og jeg kunne have ønsket mig dette stik i bunden af Yeti Nano.

Yeti Nano er en kvalitets mikrofon til en attraktiv pris. Den passer perfekt til dig som gerne vil streame eller lave lydspor til videoklip. I denne prisklasse er det svært at finde noget som er bedre.

TECHNICAL SPECIFICATIONS

Power Required/Consumption: 5V 150mA

Sample Rate: 48kHz
Bit Rate: 24bit
Capsules: 2 Blue-proprietary 14mm condenser capsules
Polar Patterns: Cardioid, Omnidirectional

Frequency Response: 20Hz – 20kHz

Sensitivity: 4.5mV/Pa (1 kHz)
Max SPL: 120dB (THD: 0.5% 1kHz)

Headphone Amplifier

Impedance: >16 ohms
Power Output (RMS): 130mW
THD: 0.009%
Frequency Response: 15Hz – 22kHz

Signal to Noise: 100dB

Dimensions – mic with stand

L : 10.9cm W: 9.6cm H: 21.1cm Weight: 0.63 kg

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNZXT annoncerer N7 Z390 motherboard
Næste indlægHvad vi ved om Hitman 2
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
blue-yeti-nano-anmeldelseVi har tidligere kigget på bl.a. Snowball og headset fra Blue. Lige nu er de aktuelle med en mindre model af deres populære Yeti. Den er til dig som ønsker en mikrofon i en god kvalitet selvom du ikke har så meget plads. Lidt...