Borderlands 3 er udkommet 13. september og med en ihærdig indsats har vi nu både spillet kampagnedelen igennem og nået at få den første af fire klasser op i max level. Borderlands 3 er en lootershooter hvor der konstant dropper det ene mere særprægede våben efter det andet. De hjælper dig gennem horder af fjender og næsten umulige boss kampe som så dropper endnu bedre loot. Hvis du er til shootere og loot så er Borderlands 3 lige spillet for dig.

Som forgængerne er Borderlands 3 også holdt i et tegneserieudtryk med figurer der er fuldstændigt overdrevene i både design og evner. Du vælger en af de fire forskellige klasser sirenen Amar, beastmasteren FL4K, gunneren Moze eller operative Zane. De har hver deres egne helt specielle ultimate som du kan bruge når din måler er fyldt helt op. Jeg valgte Moze som er designet til at give skade hvor ultimate er en mech som kaldes Iron Bear. Amar har magiske evner og er god til crowd control, FL4K kan hidkalde et dyr og er god til at gå efter specifikke mål mens Zane har support evner med sine skjolde. Hver har tre forskellige evnetræer som du kan låse op. Når du har valgt karakter, er du klar til at begive dig ud i den forunderlige verden som Vault Hunter, selvom dine fjender Calypso Tvillingerne og deres følgere Children of the Vault kalder dig en Vault tyv.

Du skal ikke tage dig alt for meget af de forskellige oversigter med evner og våben. Når du spiller får du erfarings point som giver dig mulighed for at låse op for mere af din ultimate. Samtidig så giver et hop i level ind i mellem også et nyt slot til våben eller gear. Du får adgang til langt det meste ved bare at spille spillet. Det samme gælder for våben. Vil du gerne have et bedre våben så gennemfør en af side missionerne som et lidt over dit level. Uanset hvilken klasse du vælger så er der masser af legetøj både gennem kampagnen og også når du skal i gang med end-game aktiviteter. Hvis du er en loyal bruger af et bestemt våbenmærke så sender de dig et nyt våben en gang i mellem. Det finder du i Option menuen under Social hvor sidste til højre er din ingame mail. Du skal være i et spil for at kunne se ingame mail.

Der er også mulighed for få de specielle guld nøgler ved at bruge Borderlands 3 siden https://shift.gearboxsoftware.com/rewards Hvis du er bare nogenlunde til at anvende Google så skulle du med et par søgninger let kunne finde nogle af de 25 cifrede koder som giver guld nøgler. Når du har fået adgang til rumskibet Sanctuary 3, som bliver din base gennem hele spillet, så finder du også den specielle kiste som giver dig lilla eller orange gear, hvis du ellers har en guldnøgle. Jeg vil anbefale at du venter så længe som muligt med at anvende dine nøgler. De giver nemlig gear som matcher dit level, så jo højere level jo bedre gear. Der er også andre koder som giver skins og andet du kan få ingame. Jeg siger det lige igen. Husk at checke din ingame mail for at finde de forskellige belønninger. Sanctuary 3 har også din bedste ven, Marcus, som sælger våben og vigtigst af alt ammunition og opgraderinger. Der dropper så mange våben at jeg aldrig købte ”dagens tilbud”. Jeg brugte primært pengene på at få mere plads (kaldes SDU) i min rygsæk til at slæbe ammunition og gear.

Sanctuary 3 har også de forskellige karakterer som driver historien. Du får f.eks. også adgang til trofærum for alle de mærkværdigheder du har dræbt for Sir Hammerlock og hvad du har fået af dusører fra Zer0. Det er også herfra du rejser rundt mellem alle de forskellige planeter og områder i den galakse hvor historien udspiller sig. Det er kæmpestort. I forhold til de foregående spil så er der endnu mere at udforske og finde. Du skal ikke være bekymret for om du når det mens du spiller kampagnen. Du kan tage alt efterfølgende når du er lige skal have de sidste levels for at nå maks. Her er det meget velfungerende fast travel system også en stor hjælp. Du kan rejse mellem områder og planeter uden det store besvær. Husk at du også kan fast travle til det køretøj som du anvender. Det er meget praktisk hvis du kommer lidt af afveje. Generelt er det en god idé at afsøge alle områder du kommer til. Finder du alle Crew Challenges så låser det op for et loot cache. Spil spillet så skal du nok finde alle de sjov ting. Vi du gerne have høj level gear så kan du vælge mellem 3 forskellige Mayhem modes når du er færdig med kampagnen. Så skalerer fjender til dit level og du får mere og bedre loot. Det er også rigtigt smart til at nå maks level. Det er også her du låser op for dit Guardian Level som er sidste side i karakteroversigten.

I modsætning til den amerikanske spilpresse så behøver jeg hverken Twitter eller andre former for social undertrykkelse til at fortælle mig hvad jeg mener. Derfor er det også en stor fornøjelse at lytte til de mange pubertetsagtige kommentarer som dog stadig er kommet gennem det obligatoriske politiske korrekt hygiejnefilter. Væk er for eksempel betegnelsen Midget som blev anvendt på en del af fjenderne som var små af statur. Det er nu erstattet af det kønsløse Tinks. På dansk kan Midget alt efter kontekst oversættes med dværg eller gnom. I Borderlands sammenhæng vil jeg gå efter betegnelse gnom selvom jeg ikke er opdateret på hvilke ord der i dag er blevet politisk ukorrekte. Jeg er holdt op med at interessere mig for hvad der er korrekt at sige efter skov skulle omdøbes til at være ”biotop med primært vækst af træer”.  Når der bliver selvcensur i kunstneriske eller kulturelle udtryk så bliver vi alle sammen fattigere. Derfor er det sørgeligt at se den kreative frihed blive tunget i knæ af det politisk korrekt åg.

Heldigvis er det for amerikanske udviklere stadigt helt legalt at lemlæste og slagte på de mest bestialske måder. Derfor kan du glæde dig over at mange våben ud over deres primære funktion også har en mulighed for alternativ funktion. Det kan være f.eks. være en snigskytte riffel som har fået mulighed for at skyde med hagl, eller en SMG som også kan fungere som granatkaster. Jeg bruger stadig én af mine favoritter fra producenten Tediore. Det er en SMG som fungerer som en granat når magasinet er tomt. Rammer den ikke en fjende balancerer den på to ben indtil den eksploderer. Den kan også bruge benene til at hoppe mod nærmest fjende. Skyd et par skud og genlad. Så fungerer den også som granat. Den er både sjov og rigtig velfungerende.

Borderlands 3 er et rigtigt underholdende spil. Det har en god portion humor hvor de adskillige gange skyder med skarpt mod Bungie’s Destiny som har hentet masser af inspiration fra Borderlands-serien. Samtidig får masser af personer fra den virkelige verden og i andre kulturfænomener også lige en overhaling. Det gælder alt fra Arnold Schwarzenegger til Mother of Dragons i Game of Thrones. Det er heller ikke svært at gætte hvem Pain & Terror er moddeleret efter. Det er lidt op til dig selv hvor meget du gerne vil have ud af Borderlands 3. Der er masser af timers underholdning for alle som nyder en god lotter shooter. Det bliver kun endnu sjovere med 3 andre i co-op.

Tak til Nordic Game Supply for at gøre denne anmeldelse mulig. Vi har spillet på PlayStation 4 Pro.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDevil May Cry 2 er landet på Switch
Næste indlægCall of Duty: Black Ops 4 starter Operation Dark Divide
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
borderlands-3-anmeldelseBorderlands 3 er fanservice. Det leverer alt det som fan's af genren ønsker selvom det er tonet noget ned af det politisk korrekt åg. Borderlands 3 mangler det bid i historien som gjorde forgængerne unikke. Det er stadig sjovt at boltre sig i sanseløs blodrus med endnu mere spændende våben og gear.