Bøvser og prutter lærer børn matematik

0
1492

Monstre, bøvser og prutter lærer børn fra 4 år at regne i det nye danske computerspil Monster Matematik

Monster Matematik er et nyt matematikspil for børn i alderen 4-8 år. Når børnene fodrer monstrene Muggen Mås og Bøvse Bob med rigtige svar, slår de skøre, sjove og vilde prutter og bøvser på hinanden.

”Målet med Monster Matematik er at det skal være lige så sjovt og vanedannende som traditionelle computerspil, samtidig med at børnene oparbejder matematiske færdigheder” fortæller spillets opfinder og udvikler Jacob Ussing Olsen fra det danske spilfirma Spræld.

Hentet godt 24.000 gange

Monster Matematik, der er udviklet med støtte fra Det Danske Filminstitut, udkom 1. september på Apples App Store og er allerede hentet godt 24.000 gange. Spillet er netop også udkommet på Google Play.

Folkeskolelærer: Fastholder interessen

Monster Matematik er bl.a. populært i landets mindre skoleklasser. På Ingrid Jespersens Gymnasieskole på Østerbro i København benytter man med stor succes Monster Matematik i undervisningen:

”Læringsspil er traditionelt alt for pæne og politisk korrekte. Monster Matematik er frækkere og minder mere om de spil, som børnene spiller i deres fritid. Derfor fanger det meget bedre og fastholder børnenes interesse for matematik. Underholdningsværdien i Monster Matematik gør, at børnene glemmer at de sidder og regner og det er en stor fordel for de elever der er kørt fast i matematikken, fortæller Johnny Bremer Nolsøe, der er matematiklærer i 4. klasse på Ingrid Jespersens Gymnasieskole.

Interaktiv undervisning skal redde drengene

”Forskning viser at skoledrenge ofte går i sort, da de hele livet har vænnet sig til farverige spil og interaktiv teknologi. Behovet for mere IT i undervisningen er stort, men det er ikke nok bare at give eleverne en iPad. Indholdet skal designes, så det engagerer og motiverer eleverne på en måde, så læring bliver lige så sjovt og vanedannede, som de spil de normalt spiller”, fortæller Jacob Ussing Olsen, der i hele udviklingsforløbet har testet spillet på 4-8 årige.

Monster Matematik koster 25 kr. og det er muligt at prøve en gratis version. Spillet udkom 1. september 2019 på Apple AppStore og er netop udkommet til Android på Google Play. Se mere på www.monstermatematik.dk