Activition har udgivet Call of Duty Warzone som free-2-play til PC, XO og PS4. Ja bevares det er også en del af Call of Duty Modern Warfare som vi har kigget på da den udkom sidste år. CoD Warzone er en Masive Multiplayer Online (MMO) shooter hvor der aktuelt kan være op til 150 spillere på samme bane. Activision barsel med en forøgelse til 200 i løbet af de kommende måneder. Der findes to spiltyper Battle Royale og Plunder som begge foregår på banen Verdansk.

Verdansk er et fiktivt russisk område som Call of Duty Modern Warfare spiller har stiftet bekendtskab med gennem Spec Ops missionerne. Nu er alle de forskellige områder samlet i et stort map i form af Verdansk. Uanset som du spiller Battle Royale eller Plunder så er hele mappet åbent og du spiller i hold af tre med match making hvis du ønsker det. Hvis Warzone følger Modern Warfare så er der stor sandsynlighed for at der over den kommende periode skiftes med team størrelser og meget andet. Der findes nogle bunkere som indtil videre af aflåste. Der er også telefoner der bare giver en klartone og laptops hvor du også skal bruges en kode. Når ikke engang Reddit har svaret kommer vi til at vente.

I Plunder gælder det om at skrabe så mange penge sammen som muligt. Det første hold til $1 million vinder. Du respawner når du dør – dog uden dine penge. Så har du dræbt en fjende og stjålet alle pengene så har du 15 sekunder til at finde et gemmested så du ikke bliver jagtet. Hvis du er så heldig at være den der samler fleste penge så vises og opdateres din position på kortet hvert 5 sekund. Dødsspiralen er at to-tre hold bliver ved men at jage hinanden for at få hævn. Det er ikke en god strategi hvis du gerne vil vinde. Du kan sende penge op med en ballon eller kalde en helikopter ind som bringer dine penge i sikkerhed. Dit hold bliver indsat som i Battle Royale ved at I springer ud fra en flyver og sigter efter det spot som gruppelederen (eller en af de andre) har udpeget. Så gælder det eller som at finde penge, våben og udstyr. Jeg vil anbefale at lytte rigtigt godt efter fordi de forskellige kister udsender en meget karakteristisk brummelyd som du med et godt headset let kan høre hvor stammer fra.

I Plunder bliver du indsat med det loadout du vælger. Så her minder det meget mere om den traditionelle konkurrenceprægede multiplayer. Blot med den forskel at der er 150 på bane af gangen. Her er Warzone helt anderledes. Du bliver indsat med kun en pistol og så må du ellers ud at finde våben og alt muligt andet gear. De våben du finder er som de er. Det betyder at du ikke kan skifte sigte, magasin eller andet undervejs. Hvide våben har intet ekstraudstyr (attachment), grønne har et, blå har to også videre. Dert bedste er ikke guld våben men en mærkelig afart af rød/lilla. Det er våben som en spiller har fået gennem et supplydrop. De kan købes rundt omkring på banen eller de dropper tilfældigt. Våben, granater og specialudstyr skal du aktivt samle op mens basis ting som penge, ammunition og plader til din vest automatisk opsamles når du løber over. Det hele skal hjælpe dig og dit team til at være de sidste overlevende og dermed vinde.

Der er to muligheder for at komme tilbage i kampen hvis du er så uheldig både at blive ukampdygtig (downed) og så blive dræbt inden en af dine holdkammerater når at få dig på benene igen. Første gang du dør sendes du til Gulag. Her kæmper du 1 mod 1 med et udvalgt våben. Vinder du den 15 sekunder korte kamp så bliver du igen indsat med faldskærm i kampzonen. Hvis du dør i Gulag eller dør for anden gang så kan dine holdkammerater købe dig tilbage for $4.500 i den nærmeste Buy Station. Det er super lavet så selvom dit hold er nogle scooterhoveder så har du selv indflydelse. Du kan også vælge at købe en perk så du kan genoplive dig selv hvis du er downed. Blot du ikke er død. Det er ikke altid at det er pengene værd.

Selvom du bare har hentet gratisversionen så er alt med våben progression og missioner der giver specialudstyr fuldstændig som om du har købt CoD. Jeg har primært spillet PC for der har jeg ikke CoD Modern Warfare og alt det kosmetiske, sociale og så videre er fuldstændig det samme. Du kan lave loadouts, få Amory våben, emblemer og masser af andet. Det er rigtigt velfungerende. Så er der også cross play så selvom du er på PC kan du spille både mod og med spillere som er på PlayStation 4 og Xbox. Det gælder på tværs af platforme. Cross save fungerer også fornemt efter at have forbundet PlayStation 4 account med min Actrivision account. Der hvor jeg er nået til på PS4 det afspejles direkte på PC og omvendt. Det eneste der er forskelligt er at mine CP-point som er bundet til platformen. Det er naturligt nok fordi det repræsenterer rigtige penge som er betalt, til trods for at du faktisk kan optjene CP ved at spille. Det har ikke så meget med F2P Warzone at gøre men det ville have været lækker hvis Activision have gjort det cross buy så jeg automatisk havde CoD på alle platforme når det var betalt én gang. Jeg kan trods alt kun spille det et sted af gangen. Det er en stor fejl at digital lovgivning i den grad alene er på de store virksomheders side og efter lader kunderne med færre rettigheder end en kinesisk læge der opdager en ny virus.

Nå men det gør ikke Warzone mindre underholdende. Hvad er der så af pro-tips? Ja hvis du gerne vil langt omkring på mappet når du springer ud fra flyet så skal du skiftevis udløse din faldskærm og skære den fri. Det skifter du mellem samtidig med at du flytter dig fremad. Så kommer du rigtigt langt. Led efter et Loadout drop eller køb et. Til $6.000 er det dyrt men godt givet ud. Den aktuelle meta er Overkill, hvilket er to primære våben. Jeg bruger en M4 med 60 skuds magasin og en MP7 med 50 skuds uden scope. Det er vigtigt ikke at løbe tør i en duel og at kunne skifte hurtigt til en ny. Med korn og kærv (iron sight) så sigter du hurtigere end med noget andet. Super vigtigt når du er løbet tør og skifter til sekundære våben. Hvis du har pengene så kan du mod slutningen købe et nyt Loadout Drop hvor du vælger noget med Ghost. Når du vælger denne dropper dine to favoritvåben. Det eneste du skal gøre er at samle begge op igen. Det kan du nemlig i Warzone. Så har du to primære og Ghost. Det hjælper når antallet af spillere er neden på nogle få stykker.

Warzone er lige til at springe ud i. Det kræver ikke det store i form af kendskab til de bedste våben. Har du en PC eller PS4 så er det helt gratis at spille. På PS4 kræver det ikke engang PlayStation Plus abonnement. På XO skal du have Xbox Live. Visuelt er det super når du på PC har sat rendering til 100% så det matcher din monitors opløsning og uden FPS capping så er det en flydende oplevelse. Det fungerer bedst med 2 du kan tale med selvom meget kan lade sig gøre ved at bruge markeringer. Jeg er kommet til tops én gang så forvent at det komme til at kræve både træning og en smule held. Vi ses i Verdansk.