GamersLounge har været en tur i London for at spille Company of Heroes 3 en hel dag. Vi prøvede også kræfter med CoH3 da vi har på GamesCom i august. Det var en fin oplevelsen selvom det at have en hel dag med et spil med en dybde som vi har oplevet i CoH3 giver et meget bedre indtryk. CoH er en hæder kronet serie udviklet af Relic Entertainment der første gang så dagen lys med udgivelsen i 2006. CoH3 bliver den femteudgivelse i serien nå jeg ikke tæller DLC pakkerne med.

I Company of Heroes 3 er vi tilbage med et Anden Verdens krigs tema. Denne gang er det de allieredes landgang i Italien samt dele af den Nord Afrikanske kampagne. Det er sat til at udkomme 23. februar 2023. Det er lavet rigtigt meget som tiltaler alle de Real Time Strategy fans som kender og elsker serien. Der er bl.a. understøttelse af modders fra starten og en der har været play testing blandt nogle af de mest inkarnerede CoH spillere. Selvom jeg selv har været med i genren gennem Dune II og hele udviklingen med Command & Conquer så kan jeg se at der er meget mere dybe i et moderne RTS. Det er tydeligt når jeg fik lejlighed til at se en spiller som startede med en ny key mapping for at kunne navigere hurtigere.

Det skal du ikke lade afskrække af. Jeg startede med prologen hvor den basale spilmekanik introduceres. Det sker med et begrænset antal enheder og med kun ganske få af de forskellige ekstra muligheder som findes. Har du aldrig spillet et RTS så er konceptet med få enheder lidt som at spille en avanceret udgave af sten, saks og papir. Hver enkelt enhed har en styrke overfor en anden enhed. Den enhed er så igen stærkere end en enhed. F.eks. kan en bazooka gruppe slå en kampvogn, en kampvogn kan slå en infanterienhed og en infanterienhed kan slå en bazooka gruppe. Så har du basisprincippet på plads, så skal du bare udvide med en morter, faldskærm, ingeniør, medic og alle de andre forskellige typer af enheder som findes på en slagmark. Dertil kan du lægge rekognosceringsfly, artilleriangreb, røgslør og mange andre elementer som gennem kampagnen bliver stillet til din rådighed.

Relic Entertainment har bøjet regler for REAL time strategy ved at indføre det som kaldes Tactical Pause. Det giver sådan nogle som mig der ikke helt har hverken det store overblik eller erfaring med de forskellige enheder et pusterum til at planlægge. Når du aktiverer Tactical Pause så stopper handlingen og du kan i ro og mag inspicere slagmarken og se hvilke tropper du mener er bedst egnede til at udføre den aktuelle opgave. Du kan give de enkelte enheder ordre som udføres når du ophæver den taktiske pause. Det er lidt som at kunne spole tiden tilbage hvis du havarerer i et bil spil. Her er det bare tiden der stopper og så må du efterfølgende leve eller død med de beslutninger du tager. Tempoet sætte lidt ned i den taktiske del som er ny.

Dine beslutninger bliver også vurderet af dine to generaler på slagmarken. Den amerikanske og britiske general har også hver deres tilgang til hvordan de synes du skal styre slaget gang. Du vælger suverænt hvad du mener er bedst. Holder du fast i din strategi så optjener du point hos den general som mener det samme. Det giver dig så adgang til forskellige andre styrker som kan indsættes. Jeg valgte typiske den britiske tilgang. Den er lidt langsommere og giver et bedre fodfæste (synes jeg). Så er jeg tilhænger af min flådes evne til at bombarderer fjendens position til de ligger i grus. Så er der bare at spassere ind og tage en five o’clock tea. Dine beslutninger gør hele kampagen dynamisk og dermed bliver det både mere på dine præmisser samtidig med at du i en ny gennemspilning kan vælge en anden strategi.I Nord Afrika kampagnen så er det ud over masser af sand også en historie hvor vi følger en familien og den påvirkning krigen har på dem. Det er også første gang at Relic Entertainment prøver kræfter med dette. Den viser vi ikke nogen af i dette preview så du kan opleve den selv når spillet udkommer.

Company of Heroes 3 kombinerer både nyt og gammelt og formår dermed at holde RTS genren frisk. Det tegner til at blive en udgivelser der ikke bare er for de inkarnerede fans af serien. Relic Entertainment byder også alle nye spillere velkommen med åbne arme. Der er selvfølgelig også en online del så du kan kæmpe mod andre hvilket jeg også prøvede. Lad mig nøgternt konstaterer at mine evner i RTS ikke rækker lagt når man møde spillere som ikke spiller andet end Company of Heroes. Glæd dig til 23. februar 2023.