Conan Exiles er udviklet af norske Funcom og selvom det bærer navnet på den legendariske barbar, udødeliggjort af Arnold Schwarzenegger, så er det et overlevelses- og bygge-spil i stil med f.eks. ARK: Survival Evolved. Du bliver reddet af Barbaren Conan og herfra skal du som dømt kriminel i eksil klare dig selv. Du har kun dit lændeklæde og hvad du kan finde på din vej.

Du har forskellige muligheder at vælge imellem når du starter spillet. Jeg vil anbefale at du starter med at prøve kræfter med PvE (player versus environment) hvor du alene kæmper mod spillet. Du vil møde andre spillere som du kan handle med selvom det ikke er muligt at angribe hinanden. Når du er mere øvet så kan du vælge servere med PvP (player versus player) hvor du kan angribe og røve andre spillere. Som en kuriositet kan du vælge graden af nøgenhed på den server der skal blive dit fremtidige hjem. Du skal nu finde et egnet sted at slå dig ned så der både er beskyttelse og føde i nærheden. Der går ikke lang tid i ørkenen hede før du skal have vand.

Byggedelen af spillet er som du kender det fra mange andre. Jeg kom til at tænke på det som en voksenudgave af Minecraft. Du samler sten og plantedele. Dem forarbejder du til en ønske som giver dig mulighed for at fælde et træ. Træ kan anvendes til at lave en hytte. I hytten er du om natten (og dagen for den sags skyld) i sikkerhed for de vilde dyr som også forsøger at overleve. Som du får skabt flere og flere ting så bliver det nærmest helt hjemligt og tilværelsen bliver mere tålelig. Det er jo i forhistorisk tid så du skal ikke regne med den vilde luksus.

Overlevelse er selvfølge den anden store del og det er vigtigt at du ikke slår større brød op end du kan bage. Sagt på en anden måde, du skal ikke angribe nogen som er større og stærkere end dig. Selv i PvE så er de indfødte temmeligt aggresive. Det gælder om at finde et sted hvor du, uden at gøre noget væsen af dig, kan samle ressourcer til dine mange forskellige projekter. Når du så kan skabe et sværd eller tilsvarende så skal du selvfølgelig ud at tryne de indfødte. Når du har nakket nogle stykker så kan de overlevende passende blive indlemmet som trælle som kan håndterer de mere trivielle daglige pligter. Du kan arbejde dig op fra de mere simple ting i træ til det lækre udstyr i stål i løbet af en aften.

Conan Exiles har nogle store og varierede områder og nogle meget omfattende teknologi træer. Det gør at der hele tiden er områder du endnu ikke har udforsket og der er altid noget nyt at bygge. Der kommer også en DLC pakke med kæledyr og romersk inspireret udstyr. Det kan godt blive lidt ensomt så kan du spille med andre så kan I skabe en klan på den samme server. Det er stadig muligt at grinde solo indtil du når toppen af fødekæden. Selvom spillet har været i early access inden udgivelse i maj i år, så er det stadig upoleret. Der er mange underlige tekniske problemer som uforklarlig dukker op. De meste kan klares med en genstart eller at logge ind og ud af serveren. Funcom gør også deres så der kommer opdateringer der hjælper på stabiliteten. Jeg har spillet PlayStation 4 udgaven og selvom det virker med kontroller så er det helt sikker hurtigere at opererer på PC.

Der er solgt mere end 1,3 millioner eksemplarer af Conan Exiles og med første DLC The Imperial East fortsætter Funcom nu med Jewel of the West. Dermed er der også rigtigt meget at komme efter for alle som elsker survival- og bygge-spil. Du kan se andre mediers rosende omtale i videoklippet øverst. Jeg har været med siden det første Simcity og Conan Exiles har samme dragende effekt på mig. Jeg skal lige have bygget den næste og større konstruktion. Det er god underholdning.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægGo Vacation anmeldelse
Næste indlægPhantom Doctrine udkommer 14. august til PC, XO og PS4
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
conan-exiles-anmeldelseDer er solgt mere end 1,3 millioner eksemplarer af Conan Exiles og med første DLC The Imperial East fortsætter Funcom nu med Jewel of the West. Dermed er der også rigtigt meget at komme efter for alle som elsker survival- og bygge-spil. Du kan se andre mediers rosende omtale i videoklippet øverst. Jeg har været med siden det første Simcity og Conan Exiles har samme dragende effekt på mig. Jeg skal lige have bygget den næste og større konstruktion. Det er god underholdning.