Super X-Fi er lydens svar på 3D-holografi – skabt til hovedtelefoner. Den tryllebindende teknologi, der fremvises på CES 2018, er et revolutionerende spring fra Creatives X-Fi®-teknologi, der bl.a. er kendt fra det prisvindende hjemmebiografsystem X-Fi Sonic Carrier, der ligeledes kan opleves på dette års CES – og nu understøtter DTS:X-support. 
Creative har i dag afsløret den banebrydende teknologi Super X-Fi, der giver hovedtelefonbrugere mulighed for at nyde hidtil ukendt holografisk 3D-lyd.

Forestil dig at indkapsle lydoplevelsen fra et high-end multi-højttalersystem i en biograf – og genskabe den samme udvidede lydoplevelse i et sæt hovedtelefoner; med samme dybde, detalje, dimensioner, fordybelse og realisme. Super X-Fi er lydens svar på 3D-holografi – skabt til hovedtelefoner.

– Når professionelle orkestre spiller i store, sofistikerede koncerthaller, opleves musik med den renest mulige klarhed. Man er med tiden lykkedes med at skabe samme naturlige lyd ved at bruge flere højttalere, men når det samme er forsøgt gengivet i hovedtelefoner, har det resulteret i en unaturligt indsnævret og overbelastet lyd – indtil Super X-Fi. Det, Super X-Fi gør ved lyden i hovedtelefoner, kan sammenlignes med at fange lyn i en flaske. Med Super X-Fi er vi lykkedes med at gøre lyden i hovedtelefoner lige så god som den ægte vare, forklarer Lee Teck Chee, skaber af Super X-Fi og Vice President of Technology hos Creative.
Sådan virker Super X-Fi 
Creatives søgen efter den hellige lyd-gral har involveret mange års forskning, massive dataanalyser af rum-akustikker, menneskelig antropometri og hovedtelefon-dynamikker.
Super X-Fi er en computer-intensiv og algoritme- kompleks teknologi, der specialtilpasser lyden til hvert individ. Teknologien kortlægger hundredvis af antropologiske egenskaber med billedgenkendelse og -analyse i realtid. Herefter sammenholder en kunstig intelligens disse egenskaber med dynamikken i de valgte hovedtelefoner og syntetiserer dem med et flerdimensionelt kort over den ønskede rumakustik. Ved hjælp af det syntetiserede SXFI-kort genskaber Super X-Fi lydholografien, hvilket giver en magisk hovedtelefon-lydoplevelse, der er specialtilpasset enhver brugers unikke fysik.
Selvom det lyder avanceret, er det hele gjort simpelt – alt, brugeren skal gøre, er at tage billeder af sit hoved med telefonen og vælge hovedtelefon-model. Herefter kan man starte afspilningen.

Prisvindende hjemmebiografsystem – nu med DTS:X support
Super X-Fi-teknologien er et revolutionerende spring fra Creatives X-Fi-teknologi, der kendes fra avancerede produkter som fx det prisvindende hjemmebiografsystem X-Fi Sonic Carrier. Sonic Carrier er et kraftfuldt underholdningssystem til hjemmebrug med drivere i en 15.2-konfiguration samt 1000W RMS.

Systemet er let at bruge og leverer en gnidningsfri, kraftfuld lydløsning, hvilket for mange er en fordel sammenlignet med mere komplekse og meget dyrere løsninger med flere højtalere og ledninger. For nylig vandt Sonic Carrier AVS Forums prestigefyldte pris, Best of CEDIA 2017, og fik i den anledning kaldenavnet “en soundbar for guder”. Besøgende på CES har mulighed for selv at opleve systemets fænomenale lyd på dette års CES.
Som noget nyt har Creative desuden annonceret et samarbejde med DTS, der muliggør DTS:X-support til X-Fi Sonic Carrier – sammen med de eksisterende TS-muligheder. DTS-supporten kommer med en snarlig firmware-opdatering. DTS:X leverer medrivende bevægende surround sound ved at placere lyden, hvor den ville forekomme naturligt i rummet – og på den måde skabe den mest livagtige, multi-dimensionelle lydoplevelse nogensinde. Denne øgede realisme gør gyserfilm endnu mere uhyggelige, komedier endnu sjovere og biljagt-scener endnu mere nervepirrende.

2018 crowdfunding-lancering
Den spritnye Super X-Fi-teknologi bliver lanceret som et crowdfunding-projekt kort efter CES 2018 og tilbyder supportere en lang række muligheder:

  • Et sæt førsteklasses flagskib-hovedtelefoner med indbygget Super X-Fi og yderligere virtual reality-funktioner, der annonceres senere.
  • Hovedtelefoner og in-ears med Super X-Fi-teknologi indbygget i en dongle.
  • Dongles med Super X-Fi-teknologi, der gør det muligt for brugere at tilslutte deres egne hovedtelefoner.