Creative iRoar Go er seneste skud på stammen i Creatives populære Sound Blaster Roar-serie. Den er, som navnet antyder, udviklet til at kunne tages med på farten. Som det eneste medlem af Roar-familien er den vandafvisende, og samtidig overgår den sine forgængere i forhold til, hvor lille en højttaler af denne type kan blive uden at gå på kompromis med lyden – men tværtimod forbedre den.

PÅ IFA-messen i Berlin løfter Creative i dag sløret for endnu et medlem af virksomhedens populære serie af Bluetooth-højttalere, Sound Blaster Roar. Den begrænsede størrelse gør det endnu nemmere at tage den gode lyd med sig, og fordi iRoar Go – som det eneste medlem i Roar-familien – er vandafvisende, kan den holde til lidt ekstra. Med iRoar Go lover Creative at tage Roarlyden til nye højder takket være lydproducentens nye SuperWide™ teknologi. Samtidig er designet klassisk og tidløst, så den vil passe ind i de fleste sammenhænge. iRoar Go høstede tidligere på året den prestigefyldte Red Dot Award for sit klassiske, men samtidig robuste design.

Højttaler med solid stamtavle

iRoar Go er efterfølger til Creatives klassiske Roar og iRoar, og det giver iRoar Go en solid stamtavle. Ligesom sine forgængerne er iRoar Go – sin begrænsede størrelse til trods – designet til at skabe en stor lydscene, som fylder rummet.

Højttalerens 5-drivers system – inklusive subwoofer – sørger for, at iRoar Go leverer lyd med høj kvalitet. iRoar Go drives af to højfrekvens-drivere, som sørger for vidtrækkende spredning af de høje toner, en Neodymium- subwoofer, der sikrer fyldig bas, og to passive radiatorer, der spreder bas-bølgerne i rummet.

iRoar Go er også udstyret med to high-performance forstærkere, hvoraf den ene er dedikeret til at forstærke de lave toner og mellemtonerne, mens den anden er fuldt dedikeret til de høje frekvenser. På den måde produceres en klar, rumlig og velafbalanceret lyd uden at gå på kompromis med bassen. Det betyder, at iRoar Go kan fylde rummet med en kraftfuld lyd, uanset hvor i rummet man placerer den.

iRoar er skrumpet – lyden er vokset

Creative vil med Roar-serien sætte nye standarder for, hvor komprimeret en Bluetooth-højttaler kan blive, uden at gå på kompromis med lyden. Tværtimod faktisk. For til trods for, at Roar Go er 40 pct. mindre og 25 pct. lettere end seriens sidst tilkomne model iRoar, så leverer den endnu større lyd end forgængeren.

iRoar Go er nemlig den første højttaler med Creatives banebrydende SuperWide-teknologi, der ”strækker” lyden og på den måde bryder akustikkens naturlove for, hvad der burde være muligt for en højttaler i dens størrelse. På den måde føles iRoar Go større, end den egentlig er.

– Teamet har arbejdet hårdt på at udvikle SuperWide-teknologien. Algoritmerne får lyden til at føles, som om den kommer fra de yderste hjørner i rummet og ikke blot fra en lille højttaler foran dig, og giver en vidtrækkende spredning af lyden, udtaler Creatives direktør Sim Wong Hoo.

Specifikationer og features – iRoar Go

 • Roar Audio Mode booster lydens højde, dybde og rummelighed og er god at anvende, når større forsamlinger skal høre musik f.eks. til fester
 • Vandafvisende (IPX6 standard) – iRoar Go tåler vandsprøjt
 • Specialfremstillede passive bas-radiatorer sørger for pulserende bas, og ringene i børstet aluminium på højtalerens ydersider giver et klassisk look
 • Integreret MP3 afspiller fra mikro SD-kort eller USB
 • Højtalertelefon som opsamler 360 graders lyd via den indbyggede mikrofon, hvilket gør Roar Pro ideel til telefonmøder og telekonferencer, når ens smartphone er forbundet via Bluetooth
 • Personligt PA system (højttalersystem)
 • Indbygget lydoptager gør det muligt at optage lyd via det den indbyggede mikrofon eller en ekstern mikrofon
 • HD Audio Codec Support (AAC) sørger for højst mulig lydkvalitet og lavest mulig responstid
 • Bluetooth og one-touch forbindelse via Near Field Communication (NFC) sikrer tilkobling til en NFC-aktiveret enhed med bare en enkelt berøring. Det er desuden muligt at koble to Bluetooth-enheder til højttaleren samtidig
 • SBX Pro Studiogiver via USB-tilslutning til PC eller Mac mulighed for yderligere lydtilpasning ved blot at downloade den gratis software
 • 5200 mAh genopladeligt Lithium-Ion batteri giver – udover 12 timers spilletid1 – også mulighed for opladning af smartphones og tablets
 • En bred vifte af tilhørende apps (både til iOS og Android) udgør ”instrumentbrættet” for højttaleren og gør det nemt fx at styre og ændre lydprofiler og -indstillinger.

Pris og tilgængelighed

Creative iRoar Go har en vejledende pris på 1499 kr. Fra oktober kan den købes online på: www.creative.com